MI A véleményetek arról, hogy a Rota-vírus elleni védőoltás 20000ft.1adag, és ezt még 2*kell ismételni! Én azt hittem rosszul hallok, mikor a gyógyszerész mondta?
azt gondolom :
a gazdagok "sportja" (mint a fejlesztés meg az angol nyelvü bölcsi)
és
teljesen felesleges mert a rotának vagy 20 fajtája van az oltás csak 5 virustörzs ellen véd.
Ha elkapja, ugyanennyibe kerül a gyógyszer meg a plusz pelus. Aki nem akarja vagy nem tudja, az nem veszi meg, de mi kispóroltuk az árát.
Amúgy nekünk is "csak" összesen 2x17.000-be került, nem 3x20.000-be.
Hát én is löktem egy hátast az árától. Mi nem adattuk be, mert egyszerűen nem tudtuk kispórolni az árát. De a gyerekorvos is, meg a védőnő is azt mondta, hogy nem véd minden törzse ellen, és még ezen kívül is rengeteg fosós-hányós vírus van, amivel ugyanúgy kórházba kerülhet szegényke. És ugyan nem mondták ki konkrétan, de az volt a lényege, hogy tökmindegy, hogy megkapja-e az oltást, vagy sem. Így most imádkozunk, hogy ne kapja el.
Ha lett volna rá pénzünk, akkor lehet, hogy beadatom én is.
Írass fel másikat, mert kétféle Rota oltás van. 2x18000 Ft-os, és 3x20000 Ft-os. Az tény, hogy ez utóbbi több vírustörzs ellen véd, de a másik azért jóval olcsóbb.
A lényeg: ha beadatod, akkor sokkal enyhébb lesz a lefolyása a vírusnak, ha elkapja a babád! Sajnos nagyon sok baba kórházban végzi infúziózással az oltás beadatásának hiánya miatt, míg akik be lettek oltva, pár napos fisi-fosival megússzák a dolgot.
Nem értem miért kell egy ilyen dolgot is így "megbélyegezni",h a Gazdagok sportja.Szóval attól már sznob valaki,hogy biztonságaban akarja tudni a gyermekét?? Én is beadattam,és nem írtam ki a lányom homlokára,h mi beadattuk ááám!
Én még azt a 2 vagy 5 törzset sem kockáztatnám meg,h megbetegedjen,ami ellen véd!
Nem gondolom,h ezt egy lapon lehet emlegetni pl az angol ovival....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!