Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen praktikákkal tanítottát...

Milyen praktikákkal tanítottátok babátok az önálló ivásra?

Figyelt kérdés

Lányom szépen iszik cumisüvegből, csőrös itatóból és pohárból is, de csak segítséggel.

Amikor egyedül próbálkozik általában nem dönti hátra rendesen a fejét és nem emeli kellő magasra az ivóalkalmatosságot (pedig nem teszek bele neki sok vizet egyszerre... szóval nem az a gond, hogy nehéz!) :-(

...ha segíteni próbálok neki, akkor meg azonnal elengedi a poharat/üveget :-D

Van valami tanácsotok/ötletetek amit kipróbálhatnék?

Segítségetek előre is köszönöm! :-)

2010. szept. 6. 12:09
 1/7 anonim ***** válasza:
Fürdés közben a fürdőkádban. Odaadtam a műanyag poharat, engedtem neki vizet bele. Ott legalább nem volt baj, hogy magára önti! :)
2010. szept. 6. 12:12
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ne erőlködj ezen, majd megtanulja. Addig is igyál előtte jó nagy színészkedéssel :), az utánzásból többet fog tanulni, mintha segítesz neki dönteni a poharat.
2010. szept. 6. 12:19
 3/7 anonim ***** válasza:
Mennyi idős?
2010. szept. 6. 12:19
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat!

11 hónapos a drágám. Cumisüvegből már az első hetektől kapott tápszeres pótlást. Csőrös itatóval és poharazással pedig 5 hónapos korától gyakorlatozunk... az ivás szépen megy is az összesből, csak hát az én közreműködésemmel.

Pedig mindig számára is elérhető helyre készítem ki a cumisüvegét és a csőrös itatóját is vízzel! Játszik is velük és próbálkozik is a leányzóm, de ez a fejdöntés és magasra emelés nem akar összejönni neki :-(

A környezetemben meg egyre többen csesztetnek, hogy rég egyedül kellene már innia a csőrösből a gyereknek!

A fürdőkádas módszert biztosan kipróbálom vele :-)

Ha vannak még hasonló praktikáitok, akkor írjatok!!!

2010. szept. 6. 12:42
 5/7 anonim ***** válasza:
A ilyen dolgokon nem kell problémázni szerintem. Megmutatod neki, hogy magasra kell dönteni, odateszed számodra elérhető helre, aztán ha szomjas és inni akar előbb-utóbb rá fog jönni. Ne foglalkozz azzal, hogy mit kéne már régen csinálnia. Biztos vn amit meg hamarab csinál mint más babák. Az én lányom 1 éves koráig segítséggel se volt hajlandó inni a csőrös pohárból, még cumisüvegből is csak a kislyukúval. Ha egy kicsit több víz jött belőle kiköpte. Aztán egyszer csak ráérzett a dologra, és most magától iszik a csőrösből is már.
2010. szept. 6. 13:03
 6/7 anonim ***** válasza:

Én már 3-4 hónapos korában (ahogy megtanult megfogni dolgokat), a kezébe adtam kisfiamnak a cumisüveget. Aztán szép lassan 8 hónapos korára már teljesen egyedül ivott csőrösből, sőt, ha rosszul veszi a kezébe (a csőr rész az orránál van, nem a szájánál), akkor egyik kézzel átnyúl, és megfordítja a helyes irányba. De ő ilyen típus, szeret mindent önállóan csinálni.

Nem tudod erőltetni szerintem, ha megérett rá a kislányod, akkor szépen el fogja kezdeni egyedül is (ismerek olyan 22 hónapos kisfiút, akit még az anyukája itat, mert egyedül egyszerűen nem akar).

2010. szept. 6. 16:11
 7/7 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

...gond volt az internettel, így csak most tudok újra reagálni a válaszaitokra!

Köszönöm szépen mindenkinek a hozzászólást és a megnyugtatást!

Hát igen az anyukák jól be tudják néha paráztatni egymást :-D

...és persze törvényszerű: ahogy kiírja az anyuka a kérdést, akkor a gyermeke azonnal elkezdi azt a tevékenységet, amin az anyuka problémázik ;-)

A lányom is így tett! Már kedden önállóan ivott cumisüvegből!!! (Fekve ő is tud régóta amúgy önállóan inni a cumisüvegből és a csőrös itatóból is, csak a függőleges testhelyzetben történő ivás nem ment neki egyedül eddig.)

Persze ennek sem egyszerű változatát választotta: kapaszkodva áll a dohányzóasztalnál és 1 kézzel fogja a cumisüveget és úgy iszik belőle... azóta is naponta többször így gyakorolja a mutatványt :-D

...Szóval tényleg kár ilyen első babás anyuka butaságokkal fárasztanom Titeket! Máskor nem hagyom magam beparáztatni!

Szép hétvégét mindenkinek :-)

2010. szept. 10. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!