Ugye nem muszáj teszteltetnem az egyèvesem covid-ra?
Ha a gyereked nem mutat tünetet, akkor őt semmiképp se teszteld.
Amikor én egy évvel ezelőtt covidos voltam, engem a munkahelyem küldött tesztelésre, így igazolódott be a gyanú (tüneteim voltak). Ugyanakkor a feleségemet, a jellegzetes tünetei (pl. szaglás- és ízlelésvesztés) ellenére SEM küldte a háziorvos tesztelésre. A gyerekeknek nem volt tünetük, föl se merült, hogy őket teszteljék.
A karantén ugyanannyi idő, mivel ők is egy covid-pozitívval (velem) laknak együtt. A teszt eredménye csak a statisztikában számít. Ha pedig tünetek vannak, akkor úgyis azokat kell kezelni.
Ha holnapután is negatívak lesztek, akkor nagy valószínűséggel ti sem vagytok koronások. Ha igen, akkor igen. Ha a gyerek nem mutat tünetet, ne foglalkozzatok vele. Ha mutat, akkor is a tünetekkel kell foglalkozni, ill. adott esetben a gyerekorvost kérdezzétek, mit tegyetek. Ha ti pozitívak lesztek és karanténba kerültök, értelemszerűen a gyerek se mozdulhat ki (de ekkora gyerek nem is tudna egyedül).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!