Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyit beszél a 2 éves...

Mennyit beszél a 2 éves kisfiatok ?

Figyelt kérdés

Tudom , nem szabad általánosítani , siettetni , hasonlitgatni stb .... De mégis mi a " normális " ? Vagy mondjuk úgy az átlag...

Kicsit aggódok a kisfiam miatt , lehet hogy le van maradva a többitől , ami természetesen nem probléma - majd behozza .

Sok kisgyereket látok akik 2 évesen folyamatosan beszélnek.

Nos , az én kisfiam január végén lesz 2 éves tehát most 22 hónapos.

Mindent megért .

Nem tudom összeszámolni hány szava van , de párat felsorolok : Mama , papa , oma ,Opa , szia , nein , ja , danke , bitte , te , ich , du , jetzt, igel , Wasser , heiß , Schnee , kalt , kb 5 állatot tud utánozni , az összes testrészét felismeri, mutatja és mondja ... Nem akarok mindent felsorolni y tehát max 20-25 szót mond , de ezeket is ha csak épp olyan kedve van .... Nem beszél , mondatokat nem tesz össze .

Anyukám szerint már rég beszélnie kellene , vagy legalábbis ennél többet . Amúgy külföldön élünk , 99%- ban németül beszélek hozzá .

2021. dec. 4. 18:58
1 2 3 4 5
 31/48 A kérdező kommentje:

Na jó , most elolvastam mégegyszer és a " 4 évesen megtanultam MAGAMTOL olvasni, nyomtatott betűkkel írtam " rész annyira jó !!! 😂😂😂

Hogy tanul meg valaki saját magától segítség nélkül olvasni ??! Ezt azért magyarázd már el legyszi. Mert a magamhoz hasonló földi halandók , az iskolában tanulnak írni - olvasni a tanárnő segítségével.

2021. dec. 5. 11:23
 32/48 anonim ***** válasza:
70%

Ne viccelj már! Rengeteg gyerek megtanul olvasni iskola előtt egyszerűen úgy, hogy érdeklődik és kérdez hogy ez melyik betű, az melyik betű. Ha fogékony és egyébként is érdeklik a könyvek, előfordul hogy megtanul.

Nálunk a fél nagycsoport olvas és vicces mód az a fele, akit pont leszarnak a szülők.

2021. dec. 5. 11:33
 33/48 anonim ***** válasza:
50%

Azért lássuk be hogy egy 4 éves, és egy 5-6 évey között óriási különbség van. 😊

Az én figyelmemet csak a vele olvastatták fel rész ragadta meg igazán....

Valóban a gyerekek máshogy fejlődnek. Más ütemben. Itt pl olyat is olvastam hogy már 6 hónaposan szavaKAT mondott 😅

Hát ezt is pl nehezem hiszem el. De hát ám legyen.

2021. dec. 5. 11:39
 34/48 anonim ***** válasza:
51%
Volt 3 idősebb tesóm, rendszeresen néztem ahogy tanulnak.. de kérdezz utána szakembernél hogy lehet, én nem tudom, nem vagyok ennyire jártas a témában, megtanultam, ennyit tudok.
2021. dec. 5. 11:59
 35/48 anonim ***** válasza:
49%
Én vagyok rosszindulatú? Valaki normálisan neki estél, te meg lefikáztad meg hazugoztad kb azért mert a te gyereked fejletlenebb mint az övé.
2021. dec. 5. 12:01
 36/48 anonim ***** válasza:
62%
Nem az óvónők olvastattak velem, hanem a kis ovis társak.
2021. dec. 5. 12:03
 37/48 anonim ***** válasza:
55%

Sőt, ennyi idősen kívülrő fújtam a Góg és Magóg fia vagyok én, Kései sirató, Szózat stb verseket, mivel mind a 3 tesómtól ezerszer hallottam fennhangon, persze érteni többségét nem értettem, de el tudtam mondani pontosan, ami utána suliban nagy előny volt, mert alig kellett verset tanulnom. Nyilván ha valakinek van testvére is sokat számít fejlődésileg.

Az is, hogy milyen példát lát. Én olvasó ember lettem, 5000+ könyvet elolvastam életemben, a fiam is imádja a könyveket már most. De amúgy mesét is néz rengeteget, onnan is tanult, mi nem tiltottuk a tévét kb 8 hónapos korától egyáltalán.

2021. dec. 5. 12:20
 38/48 anonim ***** válasza:
69%
Kérdező, neked tényleg mi bajod van?
2021. dec. 5. 12:25
 39/48 A kérdező kommentje:
Nem kommentelek a valaszaidra többet. Foglalkozz magaddal meg a zseni gyerekeddel és hagyj békén. Aki tud olvasni és értelmezni az olvasott szöveget az látja hogy te kotekszel és ég undoríto kieleguletlen frusztrált nő vagy. Engem az sem érdekel ha a gyereked 2 évesen verset ír , de te az én gyerekemrol nem pofázol te hülye nember.
2021. dec. 5. 12:28
 40/48 anonim ***** válasza:
55%

Hú, elég fusztrált vagy te.

Elolvstad mit írtam elsőnek?

"Minden gyerek máshogy fejlődik"

"Az enyémnek pl 15 hónaposan jött ki az első foga"

Én normálisan írtam, aki itt csúnyán beszél és fusztrált az te vagy.

2021. dec. 5. 12:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!