1 év körüli baba, aki csak egyszer alszik, nem hulla fáradt estére?
Nem egyformák a gyerekek. Nagyobbik 14 hónaposan állt át egy alvásra, kb. 2 hónapos folyamat volt ahogy egyre későbbre tolódott a délelőtti alvása és végül nem követte még egy délután.
Második gyereknél jóval később következett be, 1,5 éves kora körül állt át.
Hát nem tudom... a lányom 11hrnapos és még 2× alszik átlagban (van hogy 3×)
9kor kel reggel, este 8kor már ágyban van, tehát nem is "hosszú" a napja)
Valahogy nem tudom elképzelni, hogy csak 1× aludjon, így is tiszta nyűgős, ha véletlenül kicsúszunk az altatási időkből és fél órával később teszem le aludni
Nálunk nem én "állítottam át", hanem magától alakult így, de azért leírom,hátha találsz valami hasznosat benne.
Kisfiam 11,5 hónapos volt, amikor elkezdett ki-kimaradni a délutáni alvás. Ekkor 6kor kelt, 10 óra felé aludt el. Ha hosszabban aludt (másfél, két óra), akkor délután már nem aludt el. Ha rövidebben, 3 óra körül kidőlt meg egy fél órára kb. Este 7 fürdés, 8ra alvás.
1 éves korára teljesen elhagyta a délutáni alvást. 6 órás kelés maradt, 10kor elaludt,kb délig-egyig, szintén 7kor fürdés, 8ra alvás.
Olyan 14 hónapos volt, amikor már a délelőttöt kibírta alvás nélkül (nem akart hazajönni a játszótérről 😄). Akkor így alakult: 6kor kelés, fél 12 ebéd, dél-fél egy alvás (maximum 3ig, de inkább 2-fél 3), este 7 fürdés,8ra alvás.
Az éjszakai kelések nálunk teljesen függetlenek voltak a nappali alvastól, a mai napig van, hogy egyszer sem kel fel, és olyan is, hogy óránként (vagy hajnalban órákig nem alszik vissza...)
amikor készen áll rá, akkor át fog állni magától. addig alszik kétszer, amíg a szervezete igényli.
a szakirodalom szerint (aminek persze nem kell hinni) 16-18 hónapos kor körül állnak át az egyszeri napközbeni alvásra. ez nyilván egy átlag, van, aki előbb és van, aki később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!