Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 11 hónapos és nem mászik az baj?

11 hónapos és nem mászik az baj?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Kisfiam most lesz 11 hónapos. Kezd nagyon aggasztani hogy nem mászik, ha leteszem a földre játszani csak sír hogy vegyem fel…

Én elrontottam azzal sajnos h felültettem és nem magától ült fel..

Iszonyatosan haragszom magamra…

Volt valakinek hasonló?

Nem tudom segít e a dévényes

Vagy mivel tudom motiválni hogy kicsit hason is kezdjen el mozogni??

Igyekszem minél többet a földön hagyni attól függetlenül h utánam sír, forogni forog hason de a tárgyak után nem megy.

Látszik h gyengék a lábaik..

Szóval volt valaki hasonló helyzetbe és ha igen hogy segített???

Köszönöm

2021. nov. 30. 10:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
61%

Szia! Először is: ne hibaztasd magad!!! Nem azért nem mászik mert te ültetted, normis esetben annyira menne felfedezni, hogy nem tartja semmi vissza.

Amit tehetsz: forgasd jobbra balra miközben enekelsz neki, tedd hasra valamilyen csúszós feluleten és razz előtte csorgot. Próbáld meg kusztatni a kis lábait, hátha ráérez.

Egyébként pedig menj el vagy ilyen devenyeshez, vagy korai fejlesztobe, és ott segítenek, ilyesmi tornákat csinálnak majd csak szakszerubben!

2021. nov. 30. 10:21
 2/12 anonim ***** válasza:
72%
Én ültettem , pedig tudom nem szabad de 6 hónaposan már szépen tartotta magát az etetőszékben, de mászni akkor is mászott, inkább dévényes tudná ezt jobban
2021. nov. 30. 10:26
 3/12 anonim ***** válasza:
62%
szakember! még vissza lehet fordítani, ki lehet javítani. de NE te próbálkozz laikusként! kérd szakember segítségét. nyugi. erre vannak! addig is kizárólag úgy motiváld, hogy nem nyúlsz bele: tegyél a közelébe (de kartávolságon kívül eső) tárgyakat, hadd próbálkozzon magától.
2021. nov. 30. 10:29
 4/12 anonim ***** válasza:
47%

"Én ültettem , pedig tudom nem szabad"

De miért??? Ezt mondjátok már el, miért csináltok olyat a gyereketekkel, amiről tudjátok, hogy rossz???

Nem szeretitek vagy mi?

2021. nov. 30. 10:31
 5/12 A kérdező kommentje:

Bocsánat javítok …

Nem szabadott volna…

Sajnos utólag mondtak h ezzel bajt csinálok…

Köze sincs a szeretethez

2021. nov. 30. 10:40
 6/12 anonim ***** válasza:
70%

Dévény.

A barátnőm lánya abszolút nem mászott.

És nem kúszott.

8 hónaposan ülésből felállt és elindult.

Nem nagyon foglalkoztatta őket a téma.

Az oviban tűnt fel, hogy nem tud mászni. Nem tudja mi az a mászás 3 évesen.

Elvitték dévényre és nem kezelte hanem tornát kapott otthonra.

Nem biztos, hogy kezeli lehet, hogy ti is tornát kaptok amivel segítesz neki.

2021. nov. 30. 10:42
 7/12 anonim ***** válasza:
64%
#4 ez nem "nem szeretés" kérdése. Tudod hány anyukát frusztrál, hogy a Pirike 7 hónaposan már mászik, amikor a tied 9 hónaposan még ülni sem tud? Ebben is megy a versengés a szülők közt, hogy kinek a gyereke mit tud. Szerintem ha lehetne siettetni akkor a fogakat is kihúzkodnák, mert a Pirikének már van 2, a tiednek meg egy sincs. Benne vagyok egy messenger csoportban ahol pár anyuka van ugyanolyan korú gyerekekkel. Az egyik 8 hónaposan már felállt, a másik nem is kúszott. Anyukát ez úgy felstresszelte, hogy az övé miért nem... hogy elkezdte hordani mindenféle tornára, orvoshoz...me' biztos baja van. És hiába nem akar neki rosszat azzal, hogy ülteti a gyereket, akkor is megteszi. Az én lányom is 11 hónaposan kezdett el mászni és addig foga sem volt.
 8/12 anonim ***** válasza:
89%

Csak a tudatlansághoz. A gyerek mellett tanulni kell.

Pl: azt is, hogy ilyen esetben nem a gyikre kell jönni, hanem kérni egy beutalót neurológushoz, aki megvizsgálja és megfelelő terápiát ír elő.

9/12 anonim ***** válasza:
72%
Kedves utolsó! A kérdező már leírta, hogy hajlandó szakemberhez vinni. Csak néha jó más anyukák tapasztalatairól olvasni. A stressz közepette nem túl jó érzés, ha még egyet belédrúgnak. Anyák vagyunk, emberek vagyunk, hibázunk.
2021. nov. 30. 11:01
 10/12 anonim ***** válasza:
70%
Kérdező! Dévényes segít. A fiam csak kúszott,nem mászott még 10 hónaposan. Ülni sem tudott,bár én nem ültettem. Elvittem,mutatott tornát,amit itthon csináltunk. Egész hamar maszni kezdett. Most 15 hónapos,még mindig mászik,járni nem tud csak bútor mellett lèpeget de mondta a tornász,hogy készüljek,hogy minden csúszni fog mert későn kezdett mászni. Ami nekünk segített,hogy kint a fűre tettem,ott kúszni nem volt kényelmes így maszott. Aztán rájött,hogy maszni jobb és gyorsabb. Most tél van ez nem opció,de próbálhatod esetleg padlón ( ha nem hideg) pucér lábbal,mert úgy kényelmetlen kúszni,de majd a torna után/közben. De a dévényes sokat segít majd.
2021. nov. 30. 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!