Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek van értelme?...

Szerintetek van értelme? Megéri anyagilag? Meg lehet csinálni?

Figyelt kérdés
Van egy ismerősöm, aki babát vár. Nincs férjnél, csak együtt élnek. A gyereket az apja nevét kapja meg, megcsinálják az apasági nyilatkozatot, de hogy minél több támogatásban részesüljenek, egyedülállóként adja be a papírokat a juttatásokhoz. Meg lehet csinálni?Vagy ha a párjának van bejelentett munkahelye vonják majd a tartásdíjat?
2010. szept. 5. 14:23
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nekem is volt aki ezt a lehetőséget próbálta ajánlgatni. Mondván nem vagyunk összeházasodva... A fiunk a párom nevét kapta, egy helyre vagyunk bejelentve, mégis volt, aki szerint egyedülállóként kellett volna igényelnem a támogatásokat. Azzal nem volt tisztában az illető, hogy csak a CSP esetén van az a pár száz ft többlet.

Én nem reckíroztam ilyesmivel. Az a néhány száz ft nekem nem éri meg azt, hogy ha egyszer kiderül akkor kamatostul kelljen visszafizetni. Többet ér nekem a nyugalom! És még ha rossz anyagi körülmények között is él az ember, nem hiszem hogy az az ezer egy-két száz ft fogja megoldani az anyagi gondjait...

Szóval lehet, hogy meg lehet csinálni, de szerintem nem éri meg!

2010. szept. 6. 09:36
 12/14 anonim ***** válasza:

Kedves tegnap 22.00!

A környezettanulmány természetesen NEM jelent házkutatást. Azt jelenti, hogy kimegy az illetékes, és felméri a körülményeket, amihez minden joga megvan. Nem fog szekrényekbe nézni, de hidd el, hogy ég és föld a különbség egy olyan lakás, amelyben anya és gyermeke él, és egy olyan, amiben egy felnőtt férfi is él között!

Nem a szekrényből kell elpakolgatni a férfi cuccait, hanem a szekrénybe, mert oda nem néznek be. Vagyis sosem teregethetsz alsógatyát, nem lehet elől 3 fogkefe, férfi tusfürdő, borotválkozási cuccok - csak hogy néhány példát említsek.

Tény, hogy KICSI az esélye annak, hogy valami extra kukacos illetékest fogsz ki, aki ezeket jegyzőkönyvbe is veszi, vagy akit egyáltalán ez érdekel, de vajon megéri kockáztatni pár ezer forintért? Szerintem nem. És ha van egy köcsög szomszédod, aki feljelent, hogy nem is vagy egyedülálló? Annyi dolgon lehet elcsúszni.

És csak mert kérted, íme itt a törvény szövege:

130. § (1) Ha az eljáró szerv a kérelmező vagyoni, szociális, egészségügyi, kulturális, lakás- vagy egyéb körülményeinek tisztázására helyszíni szemlét tart, az ügyre vonatkozó lényeges nyilatkozatokat és a megállapításokat jegyzőkönyvben (a továbbiakban: környezettanulmány) rögzíti.

2010. szept. 6. 10:10
 13/14 anonim ***** válasza:

És a férfi borotva, tisztálkodószer, 45-ös papucs az az én vagyoni-, szociális-, egészségügyi, kulturális- vagy lakáskörülményeimhez tartozik? Vagy milyen körülményeimhez? És ha apukám ott lakik a házamban vagy mondjuk a fiútestvérem szagmintát vesznek róla, olyan e az after shave-je? Meg felpróbáltatják a papucsot?

És ha mondjuk közös a házunk/ lakásunk és egyik szobában én a másikban a párom lakik és a fürdő egyéb helységek közösek? Mert nagyon sok elvált család élt annó ilyen körülmények között és ma sem hiszem, hogy minden különélő pár valóban különél, mert egy lakást is elég megvenni egy életben, nemhogy kettőt.

Mondom elhiszem, hogy van olyan sz@rházi, aki visszaél a helyzetével, mert ez már nem más, mint az. Semmi köze hozzá, hogy az én saját lakásomban ki és milyen jogcímen tartozkódik és milyen cuccai vannak ott.

2010. szept. 6. 22:33
 14/14 anonim ***** válasza:

Teljesen mindegy meddig vitatkozunk, ha szerinted ér ennyit pár ezer forint, akkor csináld. Zárójelben jegyzem meg, hogy az egyedülálló azt jelenti, hogy EGYEDÜL neveled, EGYEDÜL fizeted a rezsit, intézed a bevásárlást, a gyerek cuccait. Hivatalosan az elváltak, akik együtt élnek NEM egyedülállók. De tulajdonképpen mindegy is.

Csak azért neked is tudnod kell, hogy egy hivatal, ha kötekedni akar, akkor talál fogást, akár a tesód papucsán is.

2010. szept. 7. 06:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!