Szerintetek van értelme? Megéri anyagilag? Meg lehet csinálni?
jaj, ugyanmár, egyedülállóként valóban a családi pótlék összege magasabb kb 1500 forinttal. Más juttatást nem kap azért mert egyedülálló. Nem gusztustalan egyáltalán.
A tartásdíjat pedig ki vonná, szerintem nincs kötelezően fizetendő tartásdíj csak akkor, ha anyuka igényt tart rá.
Kb. 5000Ft-ot fog nyerni havonta, és retteghet, hogy kiderül (főleg mivel pluszpénzt az önkormányzatoktól kaphat). Az államtól családi pótlékot kap magasabbat, 12200 helyett 13700Ft-ot.
Az önkormányzat meg hajlamos kiküldeni szoc. munkást környezettanulmányra, és ha kifog valami alaposat, akkor kamatostól fizetheti vissza a pénzt. Szerintem marhára nem éri meg. Mivel nem tudja, mikor mennek környezettanulmányt csinálni, így folyamatosan dugdoshatja apa holmiját. Ez nem normális élet havi pár ezerért.
Szia!
Én is ugyanúgy vagyok, mint a barátnőd. Nem házasodtunk össze a párommal, ezért egyedülállóként igényeltem a csp-t, de a gyerekek az ő nevén vannak. Nem az 1500 Ft miatt, hanem mert az egyedülállóságot nem kellett bizonygatni, míg az együttélést igen. Mi nem is ugyanarra a címre vagyunk bejelentve, én papíron még a szüleimnél lakom :)
Nem mondod, hogy a környezettanulmány házkutatást jelent? És benéz a szekrénybe meg kikérdezi kinek a kabátja lóg a fogason? És ezt lehetővé teszi valamilyen törvény, hogy egy szociális munkás átkutassa a házamat? Hiszen ezt még egy rendőr sem teheti érvényes házkutatási paranccsal, volt szerencsénk házkutatáshoz, és a házban, ami apósómék háza be sem mehetett azon helységekbe, amire apósom azt mondta ő használja és nem a fia. Egyedül a fia szobájába léphetett be és nézhetett körül.
És azt mondod egy sima szociális munkás ilyen alaposan körül nézhet nálam, bejelentés nélkül, és köteles vagyok beengedni a lakásomba?
Melyik törvény teszi ezt lehetővé számára? Írd ide a paragrafust, mert erre kiváncsi vagyok.
Már írtam, NEM Barátnőm!
Amúgy köszi nektek is, én sem csinálnám az biztos. Minek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!