Baj h. kakis puni?
2 hónapos kisbabánknál naponta akár többször megtörténik, hogy a punija is kakis lesz a pelusban.
ez vajon okozhat gondot? csak nedves törlővel tisztára töröljük, krémezés, majd pelus vissza.. az esti fürdésnél van esetleg jobban megmosva.. nem kaphat el valami fertőzést, akármit?
köszi
Én, ha kakis pelus volt, a nagyját leszedtem törlővel, aztán a kézmosó csapnál folyóvíz alatt pár pillanat alatt tisztára mostam a babát. Pici babafürdetőt is lehet használni. Egyik karodra hasra fekteted a gyereket, hóna alatt ráfogsz, alátartod a popóját a csapnak és elöl-hátul tisztára mosod a fenekét és a punciját is. Én a 10+ kilós egyévessel is meg tudom csinálni, csak rutin kérdése. Utána még ellenőrzöm, hogy tuti tiszta-e.
Mert igen, nagyon csúnya hüvelyi fertőzése lehet, ami baromira veszélyes felnőtt embernél is. Arról nem is beszélve, hogyha székletes lesz neki ott, és a törlővel nem vagy alapos, fürdetésig csípheti-viszkedhet neki, de szólni meg nem tud. Kényelmetlen és egészségre veszélyes, mosd meg inkább a csap alatt.
Dehogynem, sőt, ha arra hajlamos, fél perc kakiban "hagyástól" is kaphat fertőzést, de nem a hüvelye van igazán veszélyben, hanem húgyutak.
A krémezéssel viszont óvatosan. Hàmosító kenőcstől (sudo, neo..) összenőhetnek a kisajkak
Nem bántásból,de mennyiből tart egy 2 hónapos gerek alvázát megmosni a csap alatt ? 3 perc ..
A nedves törlőkendőt nem arra találták ki,hogy a nyakig szaros gyereken kenegesse vele az ember a székletet . Szerintem mosdasd meg ha bekakilt , ezerszer higiénikusabb és komfortosabb . És igen, kaphat fertőzést ,mint ahogy egy felnőtt ember is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!