11 honapos - 1 ev koruli babatok este magatol alszik el ?
Első nem
2. Igen
Éjjel viszont balhézik
Első pedig éjjel aludt
14 hónapos a lányom, igen, magától alszik el. Megissza a tápszert, megpuszilgatom, beteszem az ágyba, mondja, hogy pá-pá és kijövök. Ez már régen így van, egész pici korában sem kellett altatni. A fiam is ilyen volt, egyikük sem igényelte/igényli az altatást.
A gyerekek sokfélék, a legtöbb szerintem egyébként igényel valamilyen altatást.
Nem. 2 éves lesz januárban, még mindig nem.
De miért baj, hogy altatni kell?
20 hónapos és bent vagyok vele míg elalszik. Esti mesét olvasok, pontosabban mindig ugyanazt. Nem kell már simizni meg semmi. De ott kell lennem - és azt gondolom hogy ez így van még jól.
14 hónaposan ölben ringatva aludt el (kb 5 perc alatt, ezzel hatalmas szerencsénk volt) és raktam le. Szeretném azt hinni, hogy azért mert jól alakítottuk ki az esti rutint. De nincsenek illúzióim 😅
Nekem fura az a szülői igény, hogy az alig 1 éves gyerek aludjon el egyedül. Én vagyok valószínű rosszul bedrótozva, mert elég sok szülő szeretné ugyanezt, hogy egyedül aludjon el a nagyon kicsi gyereke.
Az első gyerekem még 3 évesen se aludt el magától. Csak ha mellé bújtam. 2
A 2. ujszülött korától úgy alszik el hogy csak beteszem az ágyba én meg kijövök.
Baba függő
Egyetértek a #7-es válaszadóval, és nagyon megfontolnám mit mondtak azok, akiknek az egyik gyerekük így a másik úgy aludt el. Gyerek függő.
Nálunk is mindig máshogy volt az altatás.
Eleinte rajtam aludt, majd trappolni kellett vele katonásan, majd hordozóban magamra kötve, majd kézben ringatva de hevesen, mélyre engedve, majd hintaszékben, most az a legújabb hogy félálomban tegyük le és slisszoljunk ki.
Szóval ja 18 hónaposan eljutottunk oda, hogy a cumisüveg után már tenni kell be az ágyba mert kényelmetlenek vagyunk neki.
Azt tanácsolom hogy te alkalmazkodj most még az ő igényeihez, ne őt akard a te igényeidhez formálni. Az ráér jóval késöbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!