Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináljak, ha csak a...

Mit csináljak, ha csak a férjem akar második (és harmadik) babát, illetve én csak azért akarnék, hogy ne nőjön fel egyedül a gyermekem?

Figyelt kérdés
Már van egy kisfiam, aki másfél éves, az életemet odaadnám érte, úgy szeretem (talán túlságosan is), de rettentően nehéz természet. Ezen felül pokoli alvó, rossz evő. Néha úgy érzem, nem tudom uralni a helyzeteket, a dackorszak kezdetén vagyunk. Úgy érzem, nem való nekem a gyereknevelés, nem tudok megfelelő anya lenni az ő természetéhez. Igazság szerint férjem kérésére már próbálkozunk a tesóval, de titokban szoktam arra gondolni, a legjobb az lenne, ha nem jönne össze. Már benne vagyok a korban, úgyhogy nincs sok időnk, ha még szeretnénk babát. A baj az, hogy úgy érzem, türelmetlen vagyok, és bele sem merek gondolni, mi lenne velem 2, esetleg 3 kisgyerekkel. Ti vállalnátok a tesót?
2010. szept. 4. 18:11
 1/7 anonim ***** válasza:

Igy nem..

vagy csak úgy hogy lenne segitséged mellette.

másik lehetőség

járj el kapcsolódj ki lehet hogy azért vagy feszült türelmetlen vele.

2010. szept. 4. 18:14
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Igen, azt nem is írtam, hogy nincs segítségem. (rokon sincs 50 km-es körzetben) Sajnos segítség nélkül eljárni sem tudok kikapcsolódni.
2010. szept. 4. 18:17
 3/7 anonim ***** válasza:
40%

Ha nem lenne anyósom akinél lehet a lányom - szintén hasonló koru- ki lennék purcanva - bár jó gyermek nagyon könnyü vele az élet- de a tesó kérdést hasonlóan kezelném ...

megértelek...

2010. szept. 4. 18:24
 4/7 anonim ***** válasza:

Én is sokat gondolkodom ezen.

A védőnőm azt tanácsolta, hogy amíg az első baba valamelyest önálló nem lesz - pl nem jár magától vécére -, addig nagyon nehéz második babát vállalni. Igazat is adok neki, csakhogy mi meg kis korkülünbséggel szeretnáénk második babát...

Az is igaz, hogy mire a második gyermeketek megszületne, a kisfiad minimum két és fél éves lenne, lassan óvodás. Talán teljesen más, mint most.

2010. szept. 4. 21:33
 5/7 anonim ***** válasza:
Csak azért nem vállalnék második babát, mert a férjem szeretné... főleg nőként azt kell átgondolni, hogy hány gyereket tud az ember esetleg egyedül, ép ésszel felnevelni... mert sajna a pasik jönnek-mennek... bár én jelenleg nagyon jó párkapcsolatban élek, de annyi rossz példát látok, hogy kicsit szkeptikus vagyok e kérdésben... pl. a férjem már most meg van őrülve a második babáért, de kerek-perec megmondtam, hogy még nem, hiszen 4 hónapos a lányunk... majd ha úgy érzem, akkor lehet... mellesleg három gyerek tényleg sok, pláne ha már most ilyen bizonytalan vagy!
2010. szept. 7. 10:47
 6/7 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez van, a férjem szeretne még egyet ( a kicsi 9 hós), de én még nem vagyok biztos ebben. A szülés után azt mondtam, nem is lesz több, most nem zárkózom el, de még nem tudom mi lesz. A döntés közös kell, hogy legyen, én a helyedben megbeszélném a féjemmel, hogy mi a helyzet. Lehet még várni a tesóval, 3-4-5 év korkülönbség sem sok, és akkorra már lehet, hogy más lesz a fiad, és te is szívesen vállalsz még egy bébit.
2010. szept. 7. 12:05
 7/7 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Még a kérdés kiírásakor sikerült összehozni a tesót, igazság szerint már ott is volt a pociban, csak nem tudtam. :D Kislány, és sokkal "rosszabb", mint a kisfiam volt. Alig alszom. Feledta a sors a leckét, de úgy érzem nagyon megéri! :)
2011. aug. 13. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!