A munkahelyetek hogy tolerálja, ha sokat beteg a gyereketek és táppénzre kell mennetek?
Több kérdés alatt olvastam már, hogy sokaknak 1 hetet megy bölcsibe/oviba a gyereke, 1 hetet otthon van, vagy úgy általánosságban sokat beteg. A szomszédban is sokat van itthon az óvodás gyerek, mert ha egyet fosik, már akkor hívják a szülőket, hogy vigyék hazafele illetve most valami vírus is van, állítólag alig van gyerek az oviban.
Én még csak most vagyok itthon az első babákkal, egyelőre nem érint a dolog, de el nem tudom képzelni, hogy a munkahelyemen toleráljlni fogják, hogy minden hónapban egy hetet otthon legyek betegszabin a gyerekkel. Mások ezt hogy oldják meg?
Nyilván, van, akinél van ráérő nagyszülő vagy home office lehetőség, ott értem, de akinek nincs ilyen?
Véletlen ők kerülnek leépítésre.
Egyébként volt lehetőség tüntetni a munkatörvénykönyv ellen. Nem éltek vele elegen, így le van szarva a problémátok.
Van apja is. Egyrészt. Most a kisfiam már 2,5 hete egyhuzamban van itthon, mert aznap hogy megkaptuk az egészséges igazolást, estére belázasodott. Pénteken azt mondták, hogy h-k nem mehet, de mar nem kell visszavinni, szerdán mehet.
Első heten az apja volt itthon, mondjuk ekkor ő is táppénzen volt, mert mindannyian betegek voltak és home office-bol dolgoztam. Múlt heten arra az egy napra amikor muszáj volt bemennem, a ferjem vett ki szabit a többi nap home officebol dolgoztam. Nincs 2 éves a gyerek még, de nagyon ügyesen megértette, hogy anya dolgozik. Mivel a ferjem reggeles volt, fel 3-ra hazaért így ha be kellett mennem, 3-ra bementem és este fel 7-ig elintéztem, amit csak bent tudtam.
Ha nincs ho lehetőség akkor csak felváltva tudom elképzelni.
Nagyon komoly megterhelő munka folyhat nálatok, ha egyedül is tudtad csinálni 4 ember munkáját.
Mit gondolsz, ők jó kedvükből voltak otthon a békét gyerekkel?! Nekik is jobb lenne ,ha egészséges lenne a gyerek.
Majd jusson eszedbe ha lesz gyereked.
0 segítséggel ne vállalj gyereket, de nehogy már le legyen passzolva mert minek szültél?
Ha nem dolgozol gyerek mellett kitartott vagy, ha dolgozol, de nem tudod elkerülni h beteg legyen, akkor kirúgnak.
Tehát senki se vállaljon gyereket!
Olyan szép is ez! Kár h anyátok nem így gondolta a születésetek előtt 😉
Az én gyerekemnél sajnos ovi elején reális volt az évi 150 óra,de volt annyi önkritikám,hogy nem égetem magam sehol,és csak miután megerősödött vállaltam munkát.
A 18as teljesen korrekt,sajnos a legtobb főnök nem ilyen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!