Akinek NIC-en volt/ van a babája; milyen rendszerességgel fejtetek?
Kisfiam adagja most 8x50 ml. Alig bírok kicsiholni magamból ennyit.
Ha gyakrabban fejek, akkor jóval kevesebb a mennyiség. Ha ritkábban, akkor összességében jobban járok a mennyiséggel, viszont most mintha beállt volna erre a szintre a termelés, a kisfiam adagját viszont tovább fogják emelni.
Mi ilyenkor a megoldás? Hogyan lehetne több tejem?
Én csak azt tudom ami nekem bevált:
Sokat ittam , napi 3-4 l, az étkezésre figyelek , és sokat rakom mellre, de ha eddig szopizott akkor a kereslet kínálat előbb utóbb beáll ne aggódj
Muszáj fejned? Esetleg van valamilyen komolyabb ok, amiért nem szopik, hanem fejed?
Hosszútávon szerintem jobban jársz, ha mellre rakod. Annál jobban semmi nem tudja feltornászni a tejmennyiséget. A kórház után én is fejtem, de csak pár napig, amíg nem gyógyult egy picit a sebem mellem. Igaz nagyon fájt az első hat hét, mire jól megtanult szopni, illetve a mellem is elkezdte bírni a strapát. Üvölteni és sírni tudtam volna a fájdalomtól.
Viszont azóta teljesen jól beállt a kereslet-kínálat és már 9 hónapja anyatejes.
Amúgy amit az előző is írt, igyál minimum 3-4 liter folyadékot, lehetőleg vizet. Valamint táplálkozz egészségesen, fehérjedúsan. Igény szerint pedig mellre kellene tenni, mert a tej 70%-a szoptatás közben termelődik. Ha azt igényli akár óránként is. Növekedési ugrásoknál, ami 3 és 6 hetesen, illetve 3 és 6 hónaposan vannak, általában olyankor feltűnően sokat ciciznének akár több napon keresztül is, de ezzel nincs is gond, mert így serkentik a mennyiséget.
Mellretétel nem jön szóba. NIC-en van, eddig lélegeztetőgépen volt. Ki sem lehet venni még egyelőre az inkubátorból. Eddig szondán keresztül táplálták. Most próbálkoznak cumisüveggel.
Szóval csak a fejés az, ami opció, de az nem ugyanaz, mint a szoptatás...
Hú, hát az eddigi válaszokon meglepődtem. A NIC egy intenzív osztály, nem lehet csak úgy kikapkodni a babákat, nagyon szigorú szabályok vannak.
Kérdező: én kb. másfél óránként fejtem, az első napokban nagyon gyakran és minden fejéssel picit több lett (de kevéske). Szaporító fejésre keress rá, ezt napjában egyszer csináld meg, nagyon hasznos. Érdemes többféle fejőt is beszerezni, más az inger egy elektromosnál és más egy kézinél. Én egy Medela elektromost váltogattam egy Lansinoz kézivel így fenn tudtam tartani a mennyiséget.
Minden jót kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!