Tapasztaltatok a babátokon olyat, hogy lefelé görbült a szájának csak az egyik oldala?
Valamikor a bal oldalon a szájának a sarkát lejjebb húzza, mint a jobb oldalán, de néha a jobb oldalon is így csinálja. Vagyis nem egyszerre mozog a szája mindkét oldala. 3 hónapos lesz. Talán rángáshoz tudnám hasonlítani. A szemeivel nincs probléma, mármint azt egyszerre mozgatja. Szopizni is rendesen szopizik. Mosolyogni is szabályosan mosolyog.
Védőnő szerint grimaszol, meg mozoghatnak a fogcsírák. De ilyen hamar?
Aggódom, persze megmutatom majd a dokinak is. Neten semmit nem találtam erről (esetleg tikkelés hasonlít rá).
Járt már valaki így? Mitől lehet ez?
Köszönöm, a válaszodat!
Pont holnap visszük amúgy is Dévényeshez, mert a bal oldalán mintha feszesebbek lennének az izmok. Talán ez is összefüggésben van vele.
Nála akkor jelentkezik, ha nagyon rúgkapál, vagy éhes, vagy küzködik a bukival, vagy ha már türelmetlen. Vagyis nyugalmi állapotban nem vettem még észre nála.
És a te fiadnál is csak pár másodpercre rándul lefelé? És mindkét oldalánál, vagy csak az egyiknél?
3-as! Az én kislányomnak talán 2 hónaposan kezdett így állni. Ilyen hamar mocoroghatnak a fogcsírák már? A nyála viszont sok már egy ideje.
Remélem nála se semmi komoly, és vagy a fogai miatt vagy genetika. Talán a Dévényes is tud valami megnyugtatót mondani rá.
Voltunk a Dévényesnél, azt mondta, hogy nem hiszi, hogy neurológiai probléma lenne, mert szépen jelen van, figyel.
Talán idegrendszeri éretlenség. Mondjuk pár hetesen szopinál volt, hogy megremegett a szája, meg volt, hogy a lába is remegett, de azokat kinőtte (ezek is idegrendszeri éretlenség miatt voltak). Remélem azért ezt is kinövi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!