Mikor kezdenek el futni a gyerekek?
Kb 2-3 hónap stabil járás után szoktak..
Nem életkor függő
A lányom épp csak járt 14 hónaposan (13 hónaposan napra pontosan tette meg az első önálló lépéseit)
Úgyh nagyon nem futott még..
A fiam pedig mindenre is felmászott, futott 14 hónaposan, ő 10 hó 4 naposan indult el…
Lehet, csak a kellő motiváció hiányzik, az én lányom is csak akkor szalad, amikor valami rosszaságot csinál és menekül előlem :D 15 hónapos egyébként, 10 hónaposan kezdett járni, olyan 12-13 hónapos kora körül kezdett futni, de szerintem nem lenne lemaradva, ha nem futna még mindig. Én biztosan nem bánnám. Székekre, asztalra felmászni csak most kezdett az utóbbi egy-két hétben. Ezt se bánnám, ha kihagyná, mint fejlődési mérföldkövet :D
Nyugi, minden gyerek más tempóban fejlődik, semmi baja nem lesz attól még, mert 14 hónaposan nem csinál ilyeneket. Még csak most kezdett járni, hagyd, hogy megerősödjön és megunja, majd elkezd ő is mindenfelé felmászni és futni, ne aggódj ezen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!