Ha nem távolítjuk el a koszmót, az okozhat bajt? Találkoztam egy ismerőssel, mutatta a babája képét, kérdeztem, hogyhogy ilyen vörös a haja, mondta, hogy az nem a haja, hanem tiszta koszmó az egész fejbőre.
De ő Ausztriában lakik, ott nem szoktak ezzel foglalkozni, majd eltűnik.
2 éves a lányom, pici korában koszmós volt, a Babé hamar eltüntette, egy ideje megint olyan, de most nem akar eltűnni, lehet, hogy nem is kellene vele foglalkozni?
Nekem a 7 éves kisfiam feje koszmós. Vagyis volt,mert a Beba eltüntette. Ugyan úgy,mint a piciét is.
Szerintem nem jó ha ott van.
"
Főoldal Betegségek Betegségek részletesen Gyermekbetegségek Bőrbetegségek, elváltozások
Koszmó
koszmó
A koszmó esetén érdemes aktívnak lenni. A megelőzésére igen jól bevált módszer, hogy akár még az arcon megjelenő pattanások nélkül is, a hajmosást puha babakefével végezzék! Amikor pedig a pattanások jelentkezése már sejteti a koszmó kialakulását, akkor feltétlenül a fenti módszer szerint mossanak hajat.
A már kialakult koszmó kezelése azért fontos, mert ez a felrakódás nemcsak csúnya, hanem hajlamosít a bakteriális és gombás felülfertőződésre.
Hogyan kezeljük a koszmót? A rendszeres napi hajmosás alapfeltétel. Célszerű a hajmosás előtt kb. 1 /2 órával tisztított, gyógyszertári napraforgóolajjal bekenni a koszmós területet, majd már olajos állapotban a babakefénél erősebb, nem műanyag szőrű fogkefével vagy körömkefével kell megpróbálni ledörzsölni a felrakódást. Ugyancsak segít a koszmós felrakódás fellazításában, ha kamillateás pakolást tesznek az érintett területre 20-30 percig. A hajmosás után, de akár napközben is érdemes többször megkefélni az érintett területet. Nagyon sokan tartanak a nagykutacs feletti bőr kefélésétől, félve attól, hogy megnyomják a kutacsot és ezért valami károsodás éri a csecsemőt. Ettől nem kell tartani. Tapasztalni fogják, hogy ő maga a kiságy rácsához nemegyszer sokkal nagyobb erővel nyomja a fejét. Jó szolgálatot tehet a hajmosásnál, a dörzsölésnél egy mosdókesztyű is. Makacsabb, nem javuló esetekben mindig kérjenek tanácsot a védőnőtől vagy a gyermekorvostól."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!