Dóra, Dorka, vagy Dorottya név tetszik neked jobban? Miért?
Dóra, Dorottya tetszik, utóbbit rövid vezetéknévhez adnám inkább, ne legyen túl hosszú.
Dorka az egy becenév számomra.
Én Dóra vagyok, régebben mindig inkább Dorottya vagy Dorina szerettem volna lenni, mert a Dóra sajnos nagyon gyakori a korcsoportomban. Aztán külföldre költöztem és megszerettem, mert nem kell évekig magyarázni mindenkinek, hogy kell kiejteni.
Dorkát én nem adnék mint anyakönyvezett név. A Dóra és a Dorottya (talán még a Dorina) becézése is lehet családi, baráti körben, viszont hivatalos szituációban szerintem nem előnyös egy alapból kicsinyítő képzős utónév.
Dorka számomra is inkább egy becenév, de mint becézés,úgy aranyos:)
Dorottyába nekem is ez a "rotty" fura.
Dóra eddig nem tetszett,de az anyósomat is így hívják és megszerettem:) (Anyosomekkak nagyon jóba vagyok:)
Dorka addig cuki, amíg gyerek, önzőség lenne csak a szülők szempontjából nézni.
Dóra és Dorottya nekem tetszik, de a Dóra jobban.
Dóra vagy Dorottya.
Bármelyiket becézheted akár Dorkának is, ami önálló keresztnévként szerintem nem állja meg a helyét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!