Mikorra "kell" tudniuk stabilan járni a babáknak?
Nála nem maradt ki egy mozgástípus sem, sőt, elég sokáig művelte őket. A mászásnak például kimondottan örülök, úgy tudom, az fontos.
Ami a beszédet illeti, az teljesen rendben van, 2 szavas mondatokat használ most, másfél évesen.
Na, majd meglátjuk. Mégegyszer köszönöm a válaszokat! 😊
Nekem 18 hónaposan indult el.Addig hónapokig csak állt.
Nem tudom mit jelent a "jár-jár,de bizonytalan",de nyílván bizonytalan hiszen baba/kisgyerek.
Nem egyik napról a másikra fog futni,akkor se ha ismerős gyerekei voltak ilyen szipi-szupi kölykök.Ne várj tőle mindig többet annál mint amit nyújtani tud.
Nem minden gyerek egyformán aktív,egyformán motivált bizonyos dolgokra.
Szép lassan egyre többet fog járni,egyre biztosabb léptei lesznek,egyre többet le fog hajolgatni a dolgokért és így majd erősödnek a lábai.
Addig arra ügyelj,hogy mindig biztos lábakon tudjon menni (ne csússzon pl a zoknia,ha szüksége van supinált cipőre inkább hordjon azt..),és legyen mindig több magasságban neki való dolog.Had kelljen érte felnyúlni,lehajolni,legugolni,passzív tornáztatás.
Így utólag is köszönöm ezt a két választ. 😊
Az utóbbi egy-másfél hónapban egyébként rohamos fejlődésen esett át minden téren, már helyesen szalad, senki nem mondaná meg, hogy pár hónappal később indult el, mint mondjuk más gyerek. Szóval tényleg nem kell aggódni, ha később indul el a gyermek, bár ezt akkor abban esetben másképp látja ember... 😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!