Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikorra "kell" tudniuk stabila...

Mikorra "kell" tudniuk stabilan járni a babáknak?

Figyelt kérdés
Van erre valami határ? Mint például az elindulásra a 18 hónap, de arra, hogy stabilan tudjon járni? 20 hónap? 2 év?

#mozgásfejlődés #stabil járás
2021. okt. 26. 19:21
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem nincs baj. Unokaöcsém 12hósan kezdett járni, most lassan 15 hós és még esik, kel lépten-nyomon.
2021. okt. 26. 20:04
 12/26 anonim ***** válasza:
89%
Nekem pont 18 hónapos volt amikor elindult.Előtte hónapokig csak kapaszkodva lépegetett és állt bútorok mellett.
2021. okt. 26. 20:10
 13/26 anonim ***** válasza:
86%

A 2 éves statusz kérdez rá.

Akkor stabil egyébként, ha a széles alapú járást elhagyta (tehát már nem nagyterpeszben totyog), nem egyensúlyoz a kezével, könnyedén megáll, elindul, fordul, guggol és feláll, a járása ruganyos.

A nagyobbik gyerekem 18 hónaposan indult el és ezt ő is elérte 2 éves korára (amit viszont nem, de szintén kellett volna: nem tudott futni, lépcsőzni, ugrani).

2021. okt. 26. 20:49
 14/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Utolsó: igen, valami ilyesmire voltam pontosan kíváncsi. Egyébként az említett "hiányosságokat" mikor hozta aztán be? 😊

2021. okt. 26. 20:59
 15/26 anonim ***** válasza:
53%

Ezen így nem gondolkodntam

Nekem mind2 gyerekem 1 hèt után stabil volt kb

De pl a nagyobbik ügyetlenke volt.. gyakran megbotlott stb..

Még most is gyakori, pedig ovis

Ő nem kúszott.. 2,5 évesen jàrtunk is pár hónap gyógytornàra, mert nem akart váltott lábbal lépcsőzni, és beszélni

2021. okt. 26. 21:04
 16/26 anonim ***** válasza:
25%

...?

Most meglepődtem, a kérdésen is meg a válaszokon is.

A miénk 11 hónapos kora körül kezdett járni, most, 14 hónaposan már nem csak, hogy stabilan jár (szinte egész nap 2 lábon van), de még szaladni is tud.

2021. okt. 26. 23:37
 17/26 anonim ***** válasza:
36%
Az enyém is szaladt a kezdetektől. De van különbség az akkori szaladása és a mostani 20 hónapos közötti szaladása között. Ez stabil (mondjuk már egy ideje), de eleinte nem volt stabil, csak csinálta.
2021. okt. 26. 23:43
 18/26 A kérdező kommentje:
16-os válaszoló: Én meg a te válaszodon lepődtem meg. Nem azért, mert stabil a gyermeked járása 14 hónaposan, mert ez nagyon jó, és örülök neki - komolyan, hanem azért, mert nem tudtad értelmezni a kérdésem. Nyilván van, aki már 9 hónaposan stabilan jár, de az én kérdésem arra irányult, hogy mi a külső határ! Tehát hivatalosan hónapban meghatározva. Nem egy atomfizika -bocsánat. 😀
2021. okt. 27. 06:14
 19/26 A kérdező kommentje:
Ettől függetlenül ment a te válaszodra is a zöld pipa.
2021. okt. 27. 06:22
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

"Egyébként az említett "hiányosságokat" mikor hozta aztán be? "

Odébb. Megkésett mozgásfejlődésű volt a kezdetektől, és ez még most 6 évesen is fent áll. Futni egyébként 3 évesen, lépcsőzni r évesen, normálisan ugrálni 5 évesen.

2021. okt. 27. 07:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!