Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 6 hónapos kislányom még nem...

6 hónapos kislányom még nem tud biztosan ülni, de imád hintázni. Akár 30 percen keresztül is. Nem lehet baja a gerincének?

Figyelt kérdés
A hintában hátra tud dőlni, illetve szinte ugyan úgy fogja, minthogyha kengurúban ülne.
2010. szept. 3. 08:21
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Kisfiam par nap mulva lesz 7 honapos es imad hintazni. Kb 3 hete tettem bele eloszor a jatszoteren a baba hintaba. En ugy oldottam meg, hogy egy pokrocot teszek a hintaba ami jol tartja a hatat, igy valamennyire ki van pocklova. Latnad mekkorakat kacag. Nem hagyom benne en sem sokaig, habar ha tolle fugne ott maradhatnanak egesz nap etlen szomjan. Ha kiveszem minidg legorbul a szaja. :) Az enyem sem ul stabilan meg. Kb 2 hete kezdte el felhuzni magat ulo helyzetbe ugy, hogy megkapaszkodik valamibe es felul, de ha elengedi visszaesik.
2010. szept. 3. 08:34
 2/3 A kérdező kommentje:
Örülök, hogy más babája is élvezi a hintát. Amúgy azt olvastam, hogy nagyon fejleszt a hintázás, így nem bánom, hogy szereti.
2010. szept. 3. 11:15
 3/3 anonim ***** válasza:
A 6 hós még nagyon pici és gyenge a gerince a hintához. Elhiszem, h. élvezi, de nem jó még neki, mert a gerinc melletti izmok még nem elég erősek, h. megtartsák a kis hátát, nyakát, így többet ártasz vele, mint használsz. Most még elég neki, ha forgolódik, majd kúszik, később mászik. Nem csak az izmok, de az agy fejlődése szempontjából is végig kell járni az utat, nem csak az orvosok agyszüleménye ez! Ha később a mostani hinta miatt gerincferdülése és egyéb problémái lesznek, nem fogod megbocsátani magadnak, hidd el!
2010. szept. 5. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!