Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hol vesztek bio zöldséget és...

Hol vesztek bio zöldséget és gyümölcsöt a babátoknak?

Figyelt kérdés

Nem tudom, máshol mi a helyzet, de megyeszékhelyen élve egyszerűen nem találok szinte sehol bio terményeket, hiába nagy a város. Multiban és zöldségeseknél is néztem, van bio banán, bio cukkini meg burgonya, hát köszi, utóbbiakat a saját veteményesemben is megtalálom.

Eddig többnyire azzal tápláltam hozzá, amit én termesztettem, de már minden leérett. És sehol nem találok se egy darab bio almát, fehérrépát, spenótot vagy bármit.

Ti hol vesztek ilyeneket?

2021. okt. 26. 09:53
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
59%
8-9 én erre azt tudom mondani, hogy nálunk több gyümölcs is volt, amiből a biotól a gyerek nem lett kiütéses a nem biotól meg igen. Többször mentünk rá felváltva is, ha biot kapott nem volt semmi, ha nem biot akkor meg tiszta kiütés lett.
2021. okt. 26. 13:26
 12/17 anonim ***** válasza:
47%

Sehol

Nem hiszek a valódi bio cuccokban..

Màrmint abban, hogy azok azok..

/ élelmiszermérnökként végeztem.. a feltételek annyira erőseg, hogy az tuti nem bio/

Próbáltam háztájit venni, olyan helyről, ahol tudtam, hogy nem nyomjàk permetszerrel..

2021. okt. 26. 13:39
 13/17 anonim ***** válasza:
0%
A háztájival meg a piacos nénikével az a baj, hogy vagy az övé, vagy csak ki van oda ültetve az áruval. Meg az öregek amúgy is olyanok, hogy "Ebben SEMMI nincs (csak egy kis szalicil..)"
2021. okt. 26. 14:07
 14/17 anonim ***** válasza:
#12, akkor mégis mi alapján kapják meg a bio minősítést, ha nem feleltek meg a feltételeknek?
2021. okt. 26. 14:25
 15/17 anonim ***** válasza:

14# elképzelem, ahogy alufólia sapkában ül a gép előtt és attól fél, hogy a gyíkemberek rájönnek, hogy leleplezte a bio-összeesküvésüket.

Amúgy, nekünk van a családban, aki ezen a területen mozog, vannak évek mikor kifejezetten "megtiltja" hogy pl. lisztból normált vegyünk ne pedig biot, illetve repceolaj se jöhet a házhoz csak bio.

2021. okt. 26. 14:28
 16/17 anonim ***** válasza:
40%
Egyébként lehet ebben hinni meg nem hinni, de sajnos tisztában vagyok vele tapasztalatból, hogy valamiben mégis csak különbözhetnek ezek az élelmiszerek a nem bioktól. Mióta csak ilyeneket eszek lényegesen javult a bőröm állapota (rosacea szinte teljesen elmúlt már, hidratált és rugalmas lett a bőröm, a folyamatos szárazság is már csak történelem), az emésztésem kifogástalan, megállt a hajhullásom, elmúltak a cisztáim, nem kelek fel éjszaka 4-5 alkalommal pisilni, meg ilyen nyalánkságok.
2021. okt. 26. 14:33
 17/17 anonim ***** válasza:

13

A nagyszüleimről

És az ő szomszédaitól..

Piacon tuti nem hinném el szintén

Nem "háztájira.." hanem valóban háztajira gondoltam..

2021. okt. 26. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!