Hol vesztek bio zöldséget és gyümölcsöt a babátoknak?
Nem tudom, máshol mi a helyzet, de megyeszékhelyen élve egyszerűen nem találok szinte sehol bio terményeket, hiába nagy a város. Multiban és zöldségeseknél is néztem, van bio banán, bio cukkini meg burgonya, hát köszi, utóbbiakat a saját veteményesemben is megtalálom.
Eddig többnyire azzal tápláltam hozzá, amit én termesztettem, de már minden leérett. És sehol nem találok se egy darab bio almát, fehérrépát, spenótot vagy bármit.
Ti hol vesztek ilyeneket?
Általában szomszédos kis településeken szoktak lenni piacok, ahol a környékbeli terméseket árulják. Időseket kellene megkérdezni akár a buszpályaudvaron vagy helyi piacon, hogy ismernek-e a közelben ilyen vásárt.
Én több városban is éltem már, de mindegyikben volt piac, ahol voltak kerti áruk.
4-es, nem sikerült értelmezni a kérdést? Nem arra vagyok kíváncsi, mások szerint fontos-e bio terményeket adni, hanem arra, hogy mások hol veszik őket.
A többieknek köszönöm a normális választ. A piacra szoktam járni, de ott se igazán jött szembe velem ilyen, gondolom azért, mert mindenki a magybanin szerzi be, ilyen kifejezetten helyi kis termelővel még nem futottam össze.
A kifli.hu-nak utána nézek.
Én a piacon veszem a zöldséget, gyümölcsöt. Nem a legolcsóbban, legszebbet áruló, legnagyobb standokról, hanem a saját portékát áruló nénikéktől és bácsikáktól. Igaz, szezon termékeken kívül nem is nagyon kapni náluk mást. Én ezektől nem félek, szívesen esszük és adjuk a gyereknek is. Ha nem szezonális gyümölcsöt/zöldséget szeretnék, akkor nem ragaszkodom a "bio-hoz", mivel nekem ez a két fogalom ellentmond egymásnak teljes mértékben valahogy.
Egyébként az Aldiban nálunk elég jó bio választék van és az Auchan sem rossz ilyen szempontból.
Őszintén?
Max az a bio amit Te magad termesztessz. A boltok polcain minden van csak bio nem.
Auchan, spar, lidl, aldi, tesco. Mindenben van bőséges választék. Az elmúlt pár hétben ezekben vettünk aszondja: bio cukkini, bio tök (hokkaidot is meg sima sütőtököt is) bio paradicsomot, bio hagymát, bio szőlőt, bio áfonyát, bio répát, bio leveszöldséget, bio almát, bio körtét, bio szilvát, bio gyömbért, bio fokhagymát, bio padlizsánt, bio maracuját... meg még biztos mást is, most ennyi jut eszembe. Szinte nem is veszünk olyat, ami nem bio, nekem fura, hogy te nem találsz semmit. Nem Pest, megyeszékhely csak ez is. Meg láttam olyat is, amit nem vettünk meg, mivel máshonnan szoktam beszerezni pl. avokádót, mangót, narancsot, gránátalmát stb.
A legbőségesebb választék az aldiban és a lidlben van. Utána auchan majd a sor végén kullog a tesco egy-két dologgal.
Illetve egzotikus és déli gyümölcsöket a crowdfarmingról rendelek spanyoloktól vagy olaszoktól, közvetlen küldi a farmer a bio gyümölcsöt. Grapefruitot, narancsot, klementint, avokádót, mangót, passiógyümölcsöt, gránátalmát stb. szoktunk így venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!