Leesett a baba a kanapéról. Nem volt tünet. Megnyugodhatok?
Sziasztok. A kisfiam 6 hónapos, csütörtök éjjel leesett az ágyból kb 40cm, az apukájával volt, én kaját csináltam neki. Nem láttam az esést csak a sírást hallottam. :( 2-3 perc alatt megnyugodott,mosolygott, evett is utánna. Reggel hivtam a doktornőt azt mondta hogy ha nem hány akkor nincs baj. Eltelt már 24 ora, jelentkezhet tünet még? Nagyon félek,hogy valami baj lesz :(
Kedve jó, játszik, eszik iszik rendesen, mozgása is ugyanolyan :). Mire figyeljek még?
Ahogy a doktornö is mondta, ha nem hány meg a viselkedése megszokott, akkor nem lehet probléma.
CSAK arra figyelj, hogy ne légy túlféltö, a gyereket agyonkimélö anyuka, ez a legnagyobb veszély nálad.
Nem lesz baj, ne félj.
Nálunk gyors mozgásfejlődésű a gyerek, és 7 hónaposan (tehát nem sokkal idősebben) napi szinten dőlt el mint a fa, mert felállni feltudott de ha elfáradt, akkor vagy 2 hétig így hagyta abba az állást. Nem mindig tudtam sajnos elkapni, és nem is feltétlen akartam hogy ahhoz szokjon hogy ha eldől nem lesz semmi baja. Volt olyan is nem sokkal később, hogy bútorba kapaszkodva ment és elvétette a fogást, emiatt izomból megfejelte a bútort amibe nem tudott megkapaszkodni.
Lesz még esés bőven hidd el! Amennyiben nem látsz rajta változást megnyugodhatsz, de megértelek. Eleinte én is itt kérdezgettem az esésekről, mert sajna csámpás a gyerek pint mint az anyja...
Nekem is 6hósan esett le először az ágyról, reggel még félkómásan pislogtam egy hosszabbat, ő meg egy mp alatt lebukfencezett.
Nem kell kétségbeesni, ha jól érzi magát nincs gond. Sok kis baleset lesz még
Az enyém is leesett egy párszor innen-onnan,ha nem ájul el,nem kezd el hányni többnyire semmi baj nincs.Alacsony helyekről esett mondjuk,de többnyire attól ijedt meg hogy én megijedtem és ijedten felkaptam.:'D
Egyszer például pont húztam le a lepedőt a kinyitható kanapéról,mert lebüfizte,ő meg fordult egyet és már rajta is volt a végén.
Hát jól le húztam vele együtt,hiába hagytam abba hozta a lendület.
Volt egyszer,hogy pont átöltöztem pizsamáról,és addig ott hagytam kb 2 lépésre tőlem ugyan azon a kinyitott kanapén.Kb egyetlen perc alatt ameddig levettem a felsőm és felvettem egy másikat ő lelökte a játékot és utána kúszott,én már csak a szép lassan lehulló gyerkőcöt láttam.Itt nem is sírt,oldalra fordult és várta hogy felvegyem onnan..🤷🏼♀️
Mindig azok az egy percek az "áá ennyi idő alatt úgyse" gondolattal társulva végződnek azzal,hogy mégis tud olyan sebességet produkálni,amit előtted nem mutogat csak mögötted használja.
De igazából azért is hagytam mindig ott azon az egy szent helyen mert tudtam,hogy onnan akkorát úgyse eshet,hogy baja legyen.Magasabban nyílván az ember egy percre se fordul arrébb. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!