Az atfordulas után mennyi idővel jön a kuszas? Hogyan tudnám motiválni, tornaztatni?
KB 1.5 hónapja forog. De csak hatrol hasra, a doktor nő szerint nem is fog vissza fordulni, de ez nem baj, ha kimarad, már nem jó neki háton fekve, így nem is erolteti, legalábbis a doki nő ezt mondta. Azt látom rajta hogy már nagyon menne, mert ha ellok maga elől valamit vagy nem ér el, akkor hiszti rohamot kap. De megnem mozdulna érte előre felé. Apró mozdulatokat már tesz saját maga körül körbe forog, de ez sem mindennapos, csak ha valami olyan érdekli ami mellette van hajlandó érte elfordulni.
7 hónapos
Hmmm... Nekem 4 hónap fordult hátról hasra, aztán 5 hósan hasról hátra is ment már, forgott nagyon, most 6 hós, 2 hete kezdett kúszni.
Okés, ez meg az átlagoshoz képest gyors, de azért az sincs rendben, hogy egy 7 hónapos még nem kúszik egyáltalán. Adnék neki még két hetet, adj elé érdekes játékokat, de ha 2 hét múlva sem megy a dolog, vidd gyógytornászhoz.
Hülyeség amit mondott az orvosod ne haragudj!
Nekem fél évesen még nem forgott, sőt alkaron támaszkodott csak.
Azt mondta a védőnővel kézenfogva, hogy nem baj majd fog forogni és támaszkodni.
Jó, hogy nem hallgattam rá és elvittem egy Dévényeshez.
Feszes volt a hátizma és a karizma is.
A második kezelés után és az itthoni torna hatására két héten belül szépen forgott oda éa vissza.
A kúszásra is kaptunk tornát itthonra. 8 hónaposan szépen kúszott, felült magától és két hét múlva mászott. 3x voltunk Dévényen. Nem jó, ha egy nagymozgás kimarad.
Ne hallgass rájuk ezt szakmebernek kell látnia.
Lehet neki is kicsit feszes az izma.
Az én fiam most 7 hónapos.
Olyan 4 hónapos kora körül már forgott mindenféle, meg úgy pörgött, mint az óramutató, nem tudom jobban megfogalmazni.
Kúszni 5 és fél hónaposan kezdett, tehát úgy másfél hónap telt el a kettő között.
Most kezdett nemrég,, plankbe" tenni magát, meg felemelni a fenekét és maga alá húzni a lábát. Lesz - e belőle mászás? Talán, remélem lassan megindul. Ülni még nem ül.
Próbálj meg yt-n keresni videókat a témában és tornáztatni te. Értem, hogy nem volt lehetősége a babádnak hasalni, de tényleg le van maradva.
A fiam nagyjából 5 hónaposan fordult ide-oda, 6 hónapos kontrollon már kúszott és kiült oldalra. Most 8 hónapos, kúszik,mászik,ül és úgy néz ki lassan fel fog állni. Viszont az orvos mondta, hogy korához képest gyorsabban fejlődik, mint az átlag.
Viszont, ha látod jeleit annak, hogy amúgy csinálná meg csinálta is, akkor szerintem picit még várj türelemmel. Lehet picit “lusta”. Az én fiam 4 hónapos státuszon még épp, hogy megtartotta a fejét pár másodpercig, én is aggódtam. Aztán sokat volt hason, bár előtte is, de egyszer csak beindult, onnantól kezdve meg folyamatosan fejlődött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!