Mikortól lehet úgy levágni a körmeit, ha ébren van?
Szia!
Én pont ezért vágom neki az első pillanat óta ébren. Hogy később sem féljen az ollótól. Kicsit nehéz, és beletelík egy órába, de játékot csinálunk belőle, és így tök jó! 4 hós baba anyukája
A lányom nekem is nagyon eleven.Meg nem áll egy percre sem.mégis le tudom ehet,hogy nem vagy elég hata´rozott...
Ezzel NEM azt akarom mondani,hogy szorítsd a kezét és úgy vádg le a körmét.
Nem fog megijedni.Nincsen mitöl.Mond meg neki,hogy most levágjátok a körmét.Ted az öledbe,fogd meg a keze´,és kész...
Ja a lányomnak 2hónapos korától vágm ébren.....Addíg nem mertem csak mikor aludt :)
Szia!
Nekem is nagyon eleven a kisfiam már a pelenkázás sem megy könnyen,mert mindig hason van.
Én a pelenkázón vágom a körmét.Először nehezen ment.
Határozottan megfogtam a kezét ,szépen elmagyaráztam,hogy mit is csinálunk,és ilyenkor szépen feküdni kell,meg ilyenek.Próbáltam vele kapcsolatot teremteni,hogy figyeljen rám,segítsen nekem.
Nem ijedt meg inkább csodálkozott azon amit csináltam.
Lehet,hogy pár alkalommal nehezen fog menni,nem kell nagyon erőltetni. Megpróbálhatod akkor is amikor ébredezik,mert akkor még nem olyan élénkek.
Bár szerintem jobb hogyha tudja, hogy mi történik és persze látja is.
Nem ijedt meg inkább csodálkozott rajta.
Szia!
Én már a szülőotthonban levágtam a körmét, igaz akkor még szopi közben. Mostmár szop után vágom, mikor tele a poci, akkor picit nyugodtabb. Igaz én manükűrös vagyok, de egy biztos, sose féljél, mikor vágod neki, mert megérzi, ha bizonytalan vagy. Én mesélni szoktam neki olyankor, nagyokat vigyorog, rángatná ak ezét, de határozottan megfogom, és levágom a körmweit, nem csak a kezén, a lábán is. Most lesz 3 hónapos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!