Hogy tudom levágni a tengerimalacom körmeit, ha akárhányszor ölembe veszem izeg-mozog?
Valamilyen külföldi állatmentős műsorban láttam, hogy egy vékony légáteresztő anyaggal betakarták (nem szorosan) a kis fejét, és állítólag ettől megnyugszik egy kis időre. Nekünk is volt tengerink, mi körömcsipesszel vágtuk neki, sokkal biztonságosabb, mint az olló.
Sok sikert:D
Egyedül nem tudod: egyikötök lefogja, másikotok vágja, az se könnyű. Vagy ha úgy se megy, állatorvos.
Első: milyen kaparó? 10 éve vannak malacaim, de kaparófáról idáig csak macskánál hallottam, malacnál soha sehol.
Köszönöm a gyors válaszokat!
Kedves Harmadik Válaszoló:
Néztem Youtube-videókat körömvágásról, de az a baj, hogy az én malacom egyfolytában mozog, menne már futkározni, ugrálni, nem tudom úgy a kezembe tartani, mint ahogy azt a videón mutatták. Pedig tesóm barátnője fantasztikusan levágta neki nem is egyszer, nyugodtan az ölében maradt, pedig nem is ismerte a malac. És most nincs alkalmam elvinni hozzá a malacot és még nem olyan hosszú a körme, de ideje lenne levágni.. :S Fogalmam sincs mit csináljak. Esetleg, ha kezemből etetem közben? Vagy rossz ötlet? Lehet tényleg állatorvos lesz ebből, de szeretném megtanulni ÉN levágni a körmét. Amúgy azt írtam és most is mondom: alap, hogy csipesszel vágnám:)
Ha van valakinek valami ötlete, örömmel várom:)
3. válaszoló vagyok.
vedd az öledbe a dögöt :) bal kézzel nyúlj a hasa alá, így emeld a 2 hátsó lábára, a hasát markold át, és finoman nyomd a hátát a hasfaladhoz, így nem fog tudni kapálózni, illetve valamennyire fixen tudod tartani, és a nagy ujjaddal szorítsd le azt a lábát, amelyikről éppen vágni akarod, és a jobb kezeddel már csapkodhatod is le a körömvégeket. nem kell a lelket kiszorítani az állatból, csak azért érezze, hogy ki a Jani. :D enyém is kapálózós, de így párszor belémkóstol és utána belenyugszik, hogy ez bizony meg fog történni. ;)
hátsó lábak: jobb csuklóddal nyomod a hasadnak a dögöt háttal, hagyod, hogy ráálljon az első két lábával, majd a bal kezeddel megfogod az egyik hátsó lábát, és a jobb kezeddel vágod, mert ugye a csuklóddal tartod.
remélem valamennyire érthető. :D ketten pláne nem tudom megérteni, hogy nem bírjátok lefogni. :) masszív kis dög lehet. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!