Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyit sír a babátok?

Mennyit sír a babátok?

Figyelt kérdés

8 hetes a kislányom, első baba, elég nyugodt, nem sír,inkább gőgicsél ha van valami, de az olyan, mintha csak beszélne. Az a tipikus gyereksírás nincsen nála, egyetlen egyszer sírt csak, amikor vért vettek tőle 3 hetes korában.

A család 2 hete találkozott vele először, azóta a nővérem és anyám folyamatosan zaklat emiatt. A nővérem szerint ez nem normális és szerinte valami baja van a babámnak. Az ő babájuk 14 hetes és elmondása szerint az ébrenlétei nagy részét végig szokta sírni. Azt javasolta, hogy nézessem meg egy orvossal, mert szerinte autista is lehet. A védőnő és az orvos konkrétan kinevezett, amikor elmeséltem ezt és megkérdeztem, hogy van-e okunk aggódni. Azt mondták, hogy semmi baja a babának, csak elég békés és nyugodt környezetben van ahhoz, hogy ne csak sírás útján fejezze ki magát. Viszont néhány napja már anyám is elkezdett zaklatni azzal, hogy mielőbb keressünk szakorvost, mert baj van a lányommal.

Van itt olyan, akinek a babája szintén nyugodt volt kevés sírással? Utalt ez valami bajra?

Tudom elég buta kérdés, de első baba,és annyit beszéltek már erről, hogy elbizonytalanodtam miatta egy kicsit. Nem akarom, hogy valami baj legyen, mert nem foglalkozunk vele időben.

2021. okt. 13. 11:44
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Semmi bajt nem jelez! Az jobb lenne szerintük ha folyton ordítana szegény? Vannak nyugodtabb babák/gyerekek, akik inkább elgagyognak vagy csak "nyüszögnek" ha valamit jelezni szeretne (éhes, kényelmetlen a pelus mert tele stb), meg van amelyik hamarabb sírvafakad, vagy hasfájós és amiatt sír többet.

Off: nekem van (enyhe) autista gyerekem, ő volt a sírósabb kicsinek (nem non-stop, de többet sírt mint a testvére), szóval erre egyáltalán ne akarjanak alapozni, hogyha nem sír biztos autista. Pláne hogy ilyenkor még senki sem tudná diagnosztizálni, ha az is lenne, mert képtelenség. Nincs azon a szinten az értelme, hogy egyáltalán vizsgálni lehessen, egy pár hetes baba szociális viselkedése még amúgy is rengeteget változik. Majd 2-3 éves kora után, esetleg lehet, ha tünetei vannak. Teljesen normális, ha nem sír egész nap egy baba, ő lehet mindig ilyen kis nyugis lesz, de akár változhat is. Semmit sem jelen, hogy 8hetesen mikor mennyit sír a baba.

2021. okt. 13. 13:13
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Ideje lenne leépíteni az idióta rokonaidat, akkor is, ha speciel az anyád.
2021. okt. 13. 13:48
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
25 vagyok. Babakoromban szinte soha nem sírtam, csak ha éhes voltam, és azt sem úgy hogy torkom szakadtabol. Állandóan mosolyogtam, nevettem 😄Köszönöm szépen, egészséges vagyok.
2021. okt. 13. 14:44
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerencsétlen még csak 8 hetes máris autistát kiált rá a család..:D

Azért mert ébrenlétében nem ordít és nem sír nem jelenti,hogy baja van.Kiegyensúlyozott,nyugodt baba alighanem ugyan ilyen őt körülvevő otthoni környezettel,külön gratulálok hozzá. :)

Hasfájással sem szenved szerencsére,betegnek sem beteg hiszen akkor pont hogy sírna.

Sok dologra fogják még mondani,hogy biztos autista meg ilyen-olyan baja van,de nem kell aggódni.Semmi baja sem lesz.

Ha egy baba lassabban fejlődik,kevésbé érdeklődik korán a környezetében lévő emberek iránt,nem olyan mosolygós,lassabban tanul meg járni vagy csapkodós azonnal autistázzák.Pedig ezek mind külön és egyben is teljesen normális baba dolgok,nem mindegyik egyforma.

3 éves korban szürnek amúgy is autizmust,addig ismétlem annyira változó minden gyereknél annak a tünete,és a gyerek viselkedése is,hogy orvos sem tudja megmondani.Plusz,sokszor az autistázott gyerekek is csak észre nem vett fejlődési rendellenességek miatt (hipotómia pl) maradnak le,simán pótolják idővel amikkel lemaradtak.

Nekem van egy barátnőm akinek autista fia van.Ő pont,hogy csecsemő korától fogva folyamatosan sírt,nem lehetett letenni.Azután betöltötte a 9 hónapos kort és mint aki fordult 360 fokot egyszerűen kizárt mindenkit és nem lehetett ölbe venni,nem lehetett hozzá érni csak úgy,és végképp nem lehetett elvenni a játékait.Nem jegyezte meg a nevét,nem is hallgatott rá.Nehezen lehetett elérni,hogy figyeljen akkor sem nézett soha a szemünkbe.A mai napig ilyen,pedig már lassan 15 éves.

Ugyan így van olyan akinek a csecsemője végig sírja az első X hónapot és nem lehet letenni,de ettől függetlenül semmi baja nincs.Nem lehet megmondani.

2021. okt. 13. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!