Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 8 hónapos babátok mennyit/hány...

8 hónapos babátok mennyit/hányszor szopik?

Figyelt kérdés
Fogytán a tejem, szinte csak reggel és este etetem anyatejjel, azt is szakaszosan. Mit fog adni a gyerekorvos, tápszert?
2010. júl. 7. 09:33
 1/5 anonim ***** válasza:
Szia! Az én babám 7 hónapos, de amióta hozzátáplálok, csak reggel és este szopik "normális" mennyiséget. Mielőtt megszólnának, azért mérem, mert nagyon kis súllyal született, ezenkívül nekem nem folyt, nem csöpögött a mellem, melltartóbetét sem kellett, így tudni akartam, hogy van-e rendesen tejem. Amíg csak anyatejes volt, addig 500-600 g körül szopott, amikor már mást is adtam neki, akkor ez a mennyiség felére csökkent, sőt kevesebbre. Amíg tudom szoptatom, én már ennek is örülök, hogy eddig ilyen jól ment, az elején nem úgy tűnt, hogy valaha is szopni fog. Aztán ha elfogy a tej, akkor biztos, hogy tápszer lesz, de hat hónapos kora után már nem írja fel az orvos (legalábbis nálunk), esetleg tanácsot ad, hogy milyen legyen.
2010. júl. 7. 09:43
 2/5 anonim ***** válasza:

A doki felírhat HA-s tápszert 1 éves koráig vagy tanácsot ad, hogy milyen sima tápszert vegyél neki.

Az én lányom 6 hónapos koráig szopizott, azóta HA-s tápszert kap, most már csak reggel és este.

8 és fél hónapos

2010. júl. 7. 09:47
 3/5 anonim ***** válasza:
8 hónapos a babám,szinte még csak szopizik,mert semmit nem akar megenni.Egyébként 9,5 kg.
2010. júl. 7. 10:15
 4/5 anonim válasza:

Én is már csak reggel-este szoptatom. A többi étkezést már kiváltottuk. Reggel nem mérem, hogy mennyit, de érzésre 200 körül eszik. Este viszont mérem, mert korábban (mikor még nem váltottuk ki az uzsit) már nem volt elég a tejem este, így napközben fejtem, és azzal egészítettem ki, így este is 200 körül eszik. Van, hogy 190-et, vagy hogy 220-at.

Én elővigyázatosságból (mert féltem, hogy nekem is fogytán lesz a tejem) felírattam már a gyerekorvossal HA-s tápszert (mert ekcémás a lányom). Jó érzés, hogy van itthon, ha netán szükség lenne rá. Bár most, hogy már csak reggel-este szopik megint elég a tejem, de ki tudja meddig?

8 hónapos kislány anyukája

2010. júl. 7. 10:38
 5/5 anonim ***** válasza:

Én is pont így vagyok, mint az előttem válaszoló. Nekem 7,5 hónapos a babám, reggel szopizik rendesen, akkor még van tej bőven, a tízórait és ebédet kiváltottuk, ilyenkor le szoktam fejni, hogy legalább a stimuláció is meglegyen valamennyire, ilyenkor mostmár a kettőből kb. 100-120 ml jön ki. Ebből vagy rakok az ebédbe egy 30-at, vagy nem. Az uzsi még szopi, de szerintem szegénykém alig eszik akkor, max. 100 lehet benne... de nem szokott reklamálni... Vacsira meg szopi van, és amikor már bealszik, akkor adom neki cumisüvegből az aznapi lefejtet.

De már nekem is fogytán, nekem még van itthon 0-6 hós tápszer, amit szintén biztonság kedvéért váltottunk ki korábban, ha minden kötél szakad, majd abból adok neki, aztán majd a dokitól kérdezem. De én félek tőle, hogy nem fogja elfogadni a tápszert. Itt olvastam, hogy sokaknál nem issza meg a baba... akkor mit csináljunk? Nem tudom. Bár a fiam mindenevő, eddig még mindent megevett amit kutyultam neki, remélem azzal sem lesz gond. Akkor én úgy tervezem, hogy a vacsi lesz tápszer, és a reggeli még anyatej.

Én is már annak is örülök, hogy 7 hónapos koráig tudtam rendesen szoptatni, mert már kb. 2 hónapos korától úgy állok hozzá, hogy na még ez a hónap.... :o))

2010. júl. 7. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!