Miért érzem ezt? 😦
Van egy 2 és fél éves fiunk, 2 hetes a lányunk.
Egy babát köztük elveszítettünk, sokat tettünk a 2.gyerekért.
Akartuk, vártuk. Mégis ahogy haladt előre a terhességem, egyre jobban úgy éreztem, nem tudok úgy örülni neki, mint a fiunknak. Ráadásul nagyon problémás terhesség volt, megszenvedtem vele rendesen.
Már ott felmerült bennem, hogy én igazából nem tudok azonosulni azzal, hogy 2 gyerekem legyen.
2 hete szültem. Az első napokat végigsírtam, annyira hiányzott a fiam, illetve valahogy nem ereztem a lányunk iránt azt a szeretetet, amit szerintem kellene. Folyamat az járt a fejembe, ő nem is úgy néz ki mint a fiunk, fogom tudni szeretni?!
2 hete már, hogy velünk van. Szeretem persze, bármit megtennék érte, de mégsem tudom úgy szeretni, úgy gondolni rá, mint a fiunkra.
Nekem ő a mindenem, és nem tudok a hugira is így tekinteni.
A szülés 1000x könnyebb volt mint az első. A szoptatás is klasszisokkal elöbb beállt.
Bűntudatom van, mert a fiuval nem tudok annyit foglalkozni mint elötte, és bűntudat, mert nem tudom a lányt is úgy szeretni.
Pedig tényleg nagyin akartuk őt.
Miért érzem magam így? Mit tudok tenni? Ez valaha jobb lesz?
Van akinek az első gyerekkel se alakul ki hipp hopp a kötődés.
Ez teljesen normális, emiatt ne szégyelld magad!
A kislányod még idegen neked kicsit, de megismeritek egymást, elkezdtek kötődni, és ugyanúgy fogod szeretni mindkettőt.
Off. Szélesebb körben kellene hirdetni a valóságot, mégpedig azt, hogy míg az anyaság öröm, ugyanakkor lemondásokkal, bűntudattal, és sok keserű pillanattal is jár, és hogy normális az, ha nem beszélsz a hasadhoz, vagy ha idő kell, hogy megszokjátok, megszeressétek egymást a babával.
Első 3 válaszoló!
Köszönöm nektek! 💙
4es... inkább nem minősítelek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!