Mit gondoltok, kinek volt igaza? (többi lenn)
Egy angol cikkben olvastam, egy nő megkért egy szülőt egy Michelin-csillagos étteremben hogy hagyja el, mert a síró gyereke miatt nem tudja élvezni a kajáját amiért fizetett. A szülők végül egy kis jelenet után elmentek, de a lány volt kikiáltva Szörnyellának. Szerintetek kinek van igaza? Szerintem alap, hogy egy ilyen helyre nem hozunk gyereket, nem csak ezért, hanem mert a pincérek között rohangáló, bukfencező gyerekek veszélyforrások is lehetnek. Másfelől fura, hogy a szülők nem találnak bébiszittert egy estére és nem szeretnének egy nyugodt vacsit élvezni.
Nem ezért írtam a kérdést, hogy ítélkezzek, csak véleményekre vagyok kíváncsi.
21-es, a szövegértelmezés látom, nem az erősséged. Ezt írtam, idézem:
"Nem azzal van bajom, hogy felsír a gyerek, hanem, ha nem hagyja abba, a szülei meg nem viszik arrébb.", illetve "a szülei dolga, hogy kontrollálják ezt a helyzetet másokra való tekintettel". Tehát nem azt írtam, hogy ne vigyék sehova a gyereket, hanem, hogy csináljanak vele valamit, ha bőg, mert más nem szeretné hallgatni.
"Majd ha lesz gyereked rájössz, hogy ez nem így működik." - ha személyeskedéssel jössz, akkor itt van egy neked is tőlem: ennyi ésszel, remélem, neked meg sosem lesz.
21 mióta van gyerekem arra jöttem rá hogy csak a taplok akik azzal jönnek, amivel te.
Jaj de akkor ne menjek sehova gyerekkel? - de, csak ne esti programnak etterembe...
Nemtom, ott van a játszótér, a strand, csomó családi program.
7es én meg a Momzillát ítélem el.
Fordított esetben a momzilla hagyta volna szó nélkül, ha a csaj a babucika mellett gyújt rá mondjuk? Vagy mással zavarják a gyereket?
Egy gyerek(6-8 év alatt) nem való étterembe mert zavarja a többi vendéget.
Szerintem tudni illik, mi illik. Önzőségünkön túllépve mi sem visszük bizonyos helyekre a gyereket (esküvő, nagybevásárlás, hosszú éttermi vacsora)- anno minket sem vittek ilyen helyre nem véletlen- unná ő is, nekünk sem lenne könnyű menet,másokat meg miért zavarjak a gyerekkel.
No manapság meg sem lepődöm mondjuk- cibálják a gyereket mindenhova, sírnak nyűgösek, elvárják, hogy 2 évesen felnőttként tűrjenek- de ez kinek jó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!