Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit jelent az, hogy egy baba...

Mit jelent az, hogy egy baba átalussza az éjszakát (egész kicsikről van szó)?

Figyelt kérdés

Minden alvós kérdésnél tobzódnak azok a válaszok, hogy a gyerek 6 hetes korától átalussza az éjszakát. Ez mit jelent pontosan?

Konkrétan alszik 10 órát megszakítás nélkül? Vagy ez csak a költői túlzás, és a sima 3 óránkénti evést jelenti esetleges egyéb sírás és ébrenlét nélkül?

2021. okt. 1. 14:44
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
86%

Nővérem kislánya volt ilyen, letette este 9kor, másnap 6kor kelt először, aztán még aludt 7-8ig, kB 4-5 hetes korától aludt így. Szóltak orvosnak is, hogy ez normális e, de elvileg vannak ilyen babák, tök szerencsések.

Még fogzos időszakban is ez volt, valahogy 1,5 évesen kezdte ezt hogy felkelt mert szomjas meg nem akart elaludni mert még a macit etessuk meg, meg pisi stb 😃, ők utána nem aludtak sokszor.

Az enyém még 3 évesen is felkel ezerszer szóval a sajátommal nem dicsekszem ebben a tekintetben 😂

2021. okt. 1. 14:52
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Ismerek olyant, akinek a babája 2 hetes kora óta 8 órát alszik éjjel egyhuzamban.
2021. okt. 1. 14:52
 3/16 anonim ***** válasza:
85%
Egy gyerek akkor alussza át az éjszakát hivatalosan, ha éjszaka egyhuzamban alszik úgy 6 órát.
2021. okt. 1. 14:56
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a gyerekeim 8 és 7 hetes koruk óta alusszák át az éjszakát. A nagy már 9 éves, pontos időpontokra nem emlékszem, de estétől aludt reggelig ébrenlét nélkül. A kislányom viszont 13 hónapos lesz, így még emlékszem. Nála azt jelentette, hogy este fél 8-tól reggel 6-ig aludt ébrenlét nélkül. 1-2 hétig még néha vissza kellett neki adni a cumit egyszer egy éjjel, mert nyöszörgött, de utána már azt sem. Most este fél 8-tól reggel 7-ig alszik, a cumit intézi magának éjjel.

Ha egy gyerek eszik éjjel, akkor nem alussza át az éjszakát.

2021. okt. 1. 15:03
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Barátnőm kisfia este 10től hajnal fél 6ig alszik. Kb 1 HETES korától.

Számomra ez már az átalussza az éjszakát kategória.

Nekem a lányom 5 éves koráig nem aludta át. (tehát 1 órakor és 3-4 óra körül felébredt, átjött hozzánk, vagy sírt. 6 hós korától nem evett ivott éjszaka)

A kicsik 1,5 évesek. Még 2x tápszereznek éjszaka.

Szóvsl n3m. Ha átalussza az éjszakát, akkor nem kel fel (egy 2 kivételes alkalom van) éjszaka, nem eszik nem sír stb

2021. okt. 1. 15:06
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
A lányom 3 hónapos kora este 8/9-től reggel 7/8-ig alszik. Nekem ez az átaludt éjszaka. Előtte, amikor egyszer (éjjel 2 körül) kelt enni azt nem számoltam annak.
2021. okt. 1. 15:07
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Számomra azt jelenti, hogy este leteszem és reggel ébred fel legközelebb, vagy legalább 6-7 órát alszik folyamatosan egyhuzamban.

Volt olyan ismerősöm, aki azt mondta, hogy a babája átalussza az éjszakát, de aztán kiderült, hogy amúgy éjjel is 3 óránként eteti. Nekem ez nem egyenlő az átaludt éjszakával.

A fiam is csak egyszer ébredt meg szopizni éjjel, mégsem mondtam, hogy átalussza az éjszakát, hiszen felkeltem hozzá ő is megébredt, tehát nem végig aludt.

2021. okt. 1. 15:08
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

A fiam 3 hetes korától aludt este 10-től reggel 6-ig. Azért csak addig, mert amíg nagyon pici volt, 6-kor felkeltettem enni, de utána azonnal visszaaludt még 9-ig, fél 10-ig. Később már nem keltegettem, simán 11-12 órákat aludt. Most 5 éves, még mindig jó alvókája van.

De a lányom is alszik ennyit éjjel kb 2 hónapos korától, most 15 hónapos. Este fél 9-kor fekszik és reggel kb 8-kor kel. Az a különbség, hogy ő éjjel általában megébred 1-2x, bár csak pár percekre. Szerencsés vagyok ilyen jó alvó gyerekekkel, sosem voltam kimerült. Azt meg már tényleg csak apró betűvel merem leírni, hogy altatgatni sem kellett soha egyiket sem, kiságyban aludtak az első naptól, egyedül, saját szobájukban, 0 problémával.

2021. okt. 1. 15:17
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Kislányom 2.5hónapos kora óta aludta át az éjszakát,este fél 9től,reggel fél 8ig,egyszer sem kelt

Elötte egyszer kelt,hajnali fél 2kor,majd 7kor még ébresztő sem kellett

De a fogzás jó párszor bezavart,olyankor egymás követő 3,4 akár 5 napon keresztül 5×6×kelt

Ha nincs fogzás,amugy a mai napig 21 hónapos,fél 10től reggel fél 9ig alszik,majd déltől fél 3ig

Nagyoon jó alvókája van,irigylem,én 30 éves léttemre nagyon rosszul alszok

Jön az utolsó 4 foga,háát kiváncsi leszek

Jön a tesó is,próbálok én is aludni,mert nem biztos,hogy a tesó is ilyen jó alvó lesz,de imádkozom

2021. okt. 1. 15:29
 10/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ. Akkor jól értettem. És ezeknél a gyerekeknél nincs se fogzás, se mozgásfejlődés? Mármint nem zavar be soha egyik sem? Számomra annyira hihetetlen.
2021. okt. 1. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!