Akinek későn kezdett el mutogatni a gyereke, annál kiderült később valami gond?
Nem mutogatott, mert nagyon korán elkezdett beszélni, és szavakat mondani 7! hónaposan. Onnantól beszéddel fejezte ki magát ahogy egyre több szót megtanult.
A mutogatás onnantól kezdődött, ahogy a képeskönyvekből, tanítgattam, és kérdezgettem, hogy mi, micsoda. Később már Ő mutatta, és mondta. Viszont nem emlékszem olyanra, hogy ezen kívül lett volna olyan, hogy valamit akart volna, és csak mutogatott volna rá, szavak nélkül.
Most 3 éves. Persze már folyékonyan beszél, és automatikusan mondja + mutatja a dolgokat (pl. Nézd, ott repül a repülő!)
Nekem 15 hónaposan kezdett könyvekben mutogatni, majd ezt követte hogy mást is mutatott. Már nagyon aggódtam, mert addigra olvastam hogy az autizmusra utal, ha nem mutogat, szóval megnyugodtam.
20 hónapos korára viszont jott a többi dolog, nem mondott egy szót se, a viselkedése teljesen más volt mint a többieknek... Sajnos autista.
De nálunk nem csak a mutatas késett, minden mérföldkövet hónapokkal később ért el előtte is, csak mindenki azt mondta ez nem baj, ne hasonlitgassam másokhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!