6 órás altatás éjszakánként normális egy újszülöttnél?
10 napos a kisbabánk és úgy néz ki, hála égnek, egészséges mindenki, nincs baj. nappal még alszik is pár ciklust.
a baj csak az éjszakával kezdődik, konkrétan az esti, kb. 20:00-i fürdetés után, van h. csak másnap reggel 05-06h felé tudjuk elaltatni, borzalmasan hosszú idő, mire elalszik.
azt csinálja, hogy cicire bealszik, büfiztetjük, teljesen ki van kapcsolva akkor. de amikor kirakjuk a kezünkből a kiságyára, vagy az után pár perccel, felébred, sír.. nem alszik vissza, elkezd cuppogni, hogy ő éhes és elölről kezdődik minden.
legjobb ötlet idáig az, hogy külön ágyon alszik az anyuka, aki a cicizés után csak otthagyja az ágyon a babát és akkor talán nem ébred fel, de az se 100%-osan működik.
nektek is ilyen nehéz az éjszakai altatás?
csak mert nemsokára lejár a férj szabija és akkor nehezebb lesz az élet :\ napi 8 órát kéne a felnőttnek aludnia..
a kicsi meg így kb. csak 9 órákat alszik naponta..
Csatlakozom az előttem szólóhoz, tudományosan bizonyított, hogy a hosszas alvás idegrendszeri érettség függvénye, ha megtömöd tápszerrel, csak a tejtermelés természetes beállításába zavarsz bele. Ezt túl kell most élni: szopizzon, bújjon sokat, aludjatok együtt nappal is, ha nem tudsz aludni, végy egy jó könyvet/nézz fülhallgatóval sorozatot közben (én ekkor olvastam el a Trónok harca összes kötetét ebookon :'D), a házimunka és a napi robot megvár. Most ez ilyen időszak, éld meg nyugalomban, a babád igényeire reagálva. A leírásod alapján ő tökéletesen és ösztönösen működik. :) Mi is így voltunk, most egy éves és alig ér már rá szopizni. :D
Ez egy nagyon hasznos magyar szakmai oldal a témában, olvasd el a bejegyzéseket, meg fognak nyugtatni: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!