Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Gyerekszobában a színt hogyan...

Gyerekszobában a színt hogyan oldjam meg?

Figyelt kérdés
1éves a fiam.Anno amikor vettünk házat úgy festettük a 2 szobát,hogy az egyik rózsaszínes a másik kék.Gondolva arra ha jön a baba már ne kelljen variálni.Ennek 4,5éve.Most mégis a fiamat a rózsaszín szobába raknánk mert az nagyobb, de ugye ki kellene akkor festeni.De arra gondoltunk,hogy mindenféle mesefigurát ráfestenénk a falra.Vagyis egy mester csinálná.Ahol aludna arra az oldalra barikákat,holdat,csillagot, aztán Micimackó figurákat,Verdás autókat,dzsungel könyvéből állatokat stb. Na most végül is az lenne a kérdésem,hogy így is fessük át a falat vagy valamennyire lefedné a rajz?Mert többe kerülne az újra festés.
2010. szept. 1. 11:46
 1/6 anonim ***** válasza:
Ilyenkor le szokták kaparni a festékréteget és úgy festik újjá mert valószinü nem fedné el tökéletesen.
2010. szept. 1. 11:49
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Elég sokszor festettem már szobát, de még sosem kapartam le a festéket, mert akkor még glettelni is kéne...

Nálunk én csináltam a mesefigurákat is.

Az alapszín nagyon fontos, a figurák nem fogják elfedni. Szerintem egy citrom sárgás színnel szépen tudnátok javítani rajta, hanem is fedi be teljesen de jó hátteret fog adni.

2010. szept. 1. 12:08
 3/6 anonim ***** válasza:

Azért ha már arra költök hogy szép mesefigurákat fessenek a falra, átfestetném a falat narancs színre!

De ti magatok is kitudjátok festeni! Egyszerű, mi mindig magunk festjük, volt hogy én festettem nő létemre! Így csak a festéket kell megvenni!

2010. szept. 1. 12:39
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2010. szept. 1. 13:34
 5/6 anonim ***** válasza:

én biztosan átfesteném!

ha mesterrel akartok mesefigurát festetni, az nagyon drága lesz. én inkább sima egyszínűre festeném/festetném át. anyósom 20 évig maga festette a házat, tavaly nyáron egy festő barátunk újrafestette anyagárban az egészet. hát ég és föld a különbség! cserébe a férjem ingyen megcsinálta az autóját.

mi egyszínű sárgára festettük a fiunk szobáját. vettünk falra ragasztható matricákat, munkagépeset, traktorosat, nagyon jól feldobja, pár száz ft volt, írószerboltban vettem.

szerintem viszont, bár ez nem volt kérdés, a barikás alvósarok holddal meg csillagokkal, a verdák, a micimackó meg a dzsungel kicsit sok lenne egy szobába, nagyon zsúfolt hatást keltene. akkor inkább válasszatok egy témát, pl. dzsungel, és maradjatok annál. de ez csak magánvélemény. pl. ilyesmire gondoltam:

[link]

2010. szept. 1. 14:07
 6/6 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Köszi a választ, a szoba 30m2 így hely van bőven.Nem akarom az egész falat befedni a figurákkal.

2010. szept. 1. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!