Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kell adni a pár hónapos...

Kell adni a pár hónapos babára sapkát éjjel alváskor?

Figyelt kérdés
Stabilan 22-24 fok van bent a házban, de a 3.5 hónapos fiam, szinte kopasz, alig van hajacskája. Eddig nem adtam rá sapkát, de most sokszor úgy érzem, mintha hideg lenne bent a házban, pedig 24 fok van. Van, hogy a fiam füle kicsit hidegebb, de a tarkója meg normál, nem hideg, nem izzad. Fürdés után úgy hozom ki a fürdőből enni, hogy betakarom a fejét is kicsit. Szerintetek alvásnál kellene rá sapi ?
2021. szept. 26. 20:28
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell rá sapka. Fürdés után szerintem mindenki betakarja a babája fejét, mint ahogy a sajátunkét is megszárítgatjuk - a fejbőrét akkor is meg kell szárítani, ha nincs haja.

A kórház más, mert ott huzatosak a folyosók, meg ott tényleg csak pár naposak a babák.

2021. szept. 27. 07:52
 22/30 anonim ***** válasza:
55%
Szetintem altasd hálózsákban. Legalábbis az én fiam folyton kitakarózott, zsákkal ez nem fordulhat elő.
2021. szept. 27. 07:56
 23/30 anonim ***** válasza:
72%

Ha a lakásban sapka van rajta, mit adsz rá ha kiviszed, télen?

Alváshoz épp hogy a kb 20 fok az ideális. A kórházat meg ne keverd ide, ott újszülöttek vannak, akik akkor bújtak ki a pocakból, ahol meg nagyon meleg van.

2021. szept. 27. 08:29
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

Így lehet "fagyos" gyereket nevelni.

Nekem anno mondta védőnő, ha túlöltöztetem a gyereket folyton, akkor biztos hogy gyerekként/felnőttként is mindig fázni fog.

Ha egy felnőtt fagyos, folyton fázik, azt a gyereket tuti, hogy túlöltöztették csecsemőkorától kezdve.

24 fokban otthon meg is főnék. Aludni meg egyenes sok, 20 fok tökéletesen elég.

Akkor ti télen mi a fenét csináltok kint -10°C-ban?

Vagy olyan fajta anyuka leszel, mint az ovistársunk, hogy télen nem is hordta oviba, overált sem vett a gyereknek soha, mert egyszerűen nem mentek ki.

Ez a hozzáállás árt a gyereknek.

2021. szept. 27. 09:23
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

De nem érted azthiszem.Hiába ellenőrzöd a tarkóját,ha egyszer nem izzadnak még.

Az,hogy meleg a tarkója nem jelenti,hogy melege sincs.Szegény..

23 fok már nagyon meleg egy lakásban,nem szólt a védőnő?

Egy átlag 19-21 fok + sűrű szellőztetés a levegőért teljesen megfelel egy babának.Mert pont ezt mondtam,hogy 23 fok + beöltözteted az ajánlottak szerint és szerencsétlen megfő,főleg hogy be is takarod mellé.😅

2021. szept. 27. 09:36
 26/30 anonim ***** válasza:
36%
24 azért a fordítottja is lehet. A férjemet pl mindig meg akarta főzni anyósom. Na most meg 20 fokban is azt mondja meghal olyan melege van. De sztem egyik sem jó. Se az ha fagyos se az ha a meleget nem bírja
2021. szept. 27. 11:05
 27/30 anonim ***** válasza:

Hát,ha hozzá vagy szokva huzamosabb ideig ahhoz,hogy meleg van,fel vagy öltözve akkor fázós leszel.Hiszen még feljebb nem fog öltözni egy gyerek sem,de lefelé igen.

A 20 fok az ami ideális mindenkinek.Fázós vagy vagy sem,neked is az lenne az ideális,és meg tudnád szokni,ha nem kezdenél fűteni már augusztusban.

2021. szept. 27. 11:10
 28/30 A kérdező kommentje:

24-es, akkor engem valószínűleg fagyos gyereknek neveltek :) Pedig téli gyerek vagyok, anyu mesélte, hogy én babaként csak úgy aludtam el, ha jól felöltöztetett, betakart kocsiban és kitett a hidegre aludni. Azota viccből mindig mondom neki, hogy azért vagyok ilyen fagyos, mert kiraktak télen aludni.

Szellőztetni gyakran szellőztetünk, de aztán visszamelegszik 23 ra.

19-20 fokban úgy bírnám ki, ha egész nap ugrálnák, takarítanák, főznék. Csinálom is, de nem egész nap, ha leülök, etetem például a babát vagy este tvzünk akkor máris hideget érzek.

-10 fokban úgy bírom ki, ha rettenetesen beöltözök, de azért örülök, hogy már nem nagyon vannak ilyen hideg telek.

Amíg a szüleimmel laktam, addig mindig 20-21 fok volt otthon, de nekik már az is meleg volt, én meg mindig dideregtem.Annyi éven át nem tudtam hozzaszokni a 20 fokhoz. Már akkor mondtam, hogy ha külön költözök, nálam sosem lesz olyan hideg.

2021. szept. 29. 21:23
 29/30 anonim ***** válasza:
100%
Mert te fagyos vagy nem biztos, hogy a gyerek is az, nem egészséges a meleg alváshoz, a bölcsőhalál esélyét is növeli.
2021. szept. 29. 21:26
 30/30 anonim ***** válasza:
49%

Akkor öltözz otthon feljebb vagy valami,de ne csinálj ilyen meleget odabentre.

Most nem hiszel az intelmeknek,csak fogni fogod a fejed ha meglesz a baj..

Sapka semmiképpen nem kell rá,túl öltöztetni se kell 24 fokban.

Body + Rugi + 20,maximum 21 fok és semmi baja nem lesz.

Éjszakára úgyis megy rá takaró is,gondolom van rácsvédő ami meg a légmozgástól védi.

A kevesebb néha több.

2021. szept. 29. 22:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!