Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Előfordulhat, hogy a még csak...

Előfordulhat, hogy a még csak 10 hónapos baba már "tud" hisztit rendezni? Mi ilyenkor a teendő, ami nekem és neki is jó lehet?

Figyelt kérdés
Kicsit aggódom, mert néhány napja, ha valamire azt mondom, hogy nem szabad, és elveszem, vagy "segítem abbahagyni" amit nem szabad, akkor leborul a földre és zokog. Korábban tudomásul vette, ha elvettem tőle a dolgokat. Általában szoktam hagyni, hogy sokmindent megtapogasson, megnézegessen a felügyeletem mellett, csak sajnos előbb-utóbb minden a szájában landolna, amit viszont nem lehet. Főleg ilyen a papír, műanyag zacsi. Ma nem is akarta abbahagyni a hisztit, úgy felhergelte magát, hogy még az ölemben sem nyugodott meg, csak vagy 10 perc múlva. Akkor is cirkusz van, ha fél órás kézenfogós séta után elengedem, mert csak rá kell néznem az ebédre. Mit tudok tenni, hogy a babám ne fogja fel olyan tragikusan, hogy nem mindig minden mehet az ő akarata szerint? Nem szeretném, ha hisztis lenne, mert már magam előtt látom a szerencsétlen anyukát aki az utcán húzza az üvöltő-toporzékoló gyerekét, és akikről eddig azt gondoltam, hogy elrontottak valamit. Lehet, hogy el is rontottak valamit, csak nem tudom, hogy mit. Mi ilyenkor a teendő? Helyes, ha fogom és magárahagyom, hogy majd abbahagyja? Vagy ehhez még pici? Tapasztalt anyukák kérlek adjatok tanácsot!
2008. dec. 11. 13:07
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Igen ez már hiszti. azt szeretné amit ö akar. éreztetni kell vele ki a fönök, és nem ráhagyni ezeket a dolgokat, ha üvölt üvölt. a legfontosabb a következeteség, pl ha van egy kütyü amit néha oda adsz neki de nem játszhat vele amúgy akkor következönek nem tilthatod meg neki. szóval ami tilos azt ne is add oda neki. pl sokszor a gyerek akarja a fényképezögépet, akkor a kezébe adod legközelebb meg azt mondod neki hogy nem lehet. ö nem érti meg miért lehet egyszer másszor meg nem, addig fog üvölteni amíg oda nem adod neki. vagy pénz, tudod hogy ha a szájába veszi akkor ne add oda neki soha, ha egyszer mikor felügyelsz rá megengeded legközelebb megint jön hogy nem érti most miért nem. már ilyen korban fonots hogy elmagyarázd neki hogy nem, és miért esetleg, még nem nagyon fogja fel amit mondasz, de megszokja hogy beszélsz hozzá, késöbb mikor már fel is fogja a szavakat akkor tudni végig fogja hallgatni amit mondasz neki.

légy következetes ne hülyitsd a gyerekedet. ez a legnehezebb része, mert mikor üvölt bármit megtennénk hogy csendbe maradjon, de ilyenkor gondolj arra hogy biztos hogy jó ötlet?

2008. dec. 11. 13:26
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem 3 gyermekem van, mindegyim fiú. A két "szélső" hisztis, és erőszakos, a középső egy angyal. Szóval, igen, már 10 hónapos korban is előfordulhatnak a "hisztik", főleg az akaratosabb babáknál. De ezt ne bajnak fogd fel, hanem pozitívumnak, mert a későbbiekben, pl. sokkal talpresettebb lesz, ill. nem ő lesz akit a homokozóban a többi gyerek, fejbe veri ill. elveszik a játékát. Nálunk a középsőt 1,5 éves korától, kb. 3 éves koráig a vele egyidős , ill. egy kicsit idősebb gyerekek, minden alkalommal bántották. Arra gondoltam, hogy megérezték rajta, hogy túl szelíd. Viszont a folyamatos bántásnak az lett a vége, hogy mostanra nagyon jól alkalmazkodik a konfliktusos helyzetekbe, és messze elkerüli a "balhékat". Szóval mindennek megvan a maga előnye és hátránya.

Kellemes babázást!!!

2008. dec. 11. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!