Sosincs gondod azzal, hogy mit adjál 16 hó körüli gyermekednek enni (nem anyagi gond, hanem fantázia)?
Figyelt kérdés
Nekem napi "kínt" jelent kitalálni,hogy mit adjak neki enni,hiszen 5x (néha 6x) eszik egy nap.
Abból a reggeli kakó,és az esti tejpép tuti, plusz még napközben egy étkezésre vagy pudingot, vagy joghurtot kap, de a többi alkalommal....néha igazán nem tudok mit kitalálni.
2010. aug. 31. 13:31
1/6 anonim válasza:
De igen,és észre veszem,hogy sokszor ugyan azt csinálom neki. :)
2/6 anonim válasza:
23 hós és egyre nehezebb...:( főleg, mert 16 hósan alig volt hajlandó rágható ételeket enni, ugyhogy nem volt egyszerű. Most sem eszik tul sok mindent meg, pl szendvicsfélét egyáltalán nem, sem az én általam csinált főzeléket vagy levest. Nem egyszerű!
3/6 anonim válasza:
Reggelire és vacsorára általában ezt szoktam adni,felvágotatt vajas vagy vajkrémes kenyérrel.Turókrémet vagy joghurtot,bundás kenyeret vagy rántottát,sága virslit(nagyon szereti).Előfordul hogy vacsorára szoktam neki adni valami lightosabb üveges bébi kaját,például abból szereti a hipp-es tejbegrizt.Napközben kap gyümölcsöket:áfonyát,ribizlit,málnát,barackot.Milkás túró rudit és a tejszeletet kedveli még.Laktóz mentes tejbe szoktam tenni gabona pelyhet.Szokott kapni babapiskótát vagy kekszet.Ebédre legtöbbször főzeléket főzők,hust vagy sajtot adok hozzá.De szereti a cukkinis rizse hust is.Sajnos nálunk 17hónapos egy kicsit stagnál az evés.Még 8foga hiányzik talán ezért.
4/6 A kérdező kommentje:
Én egyszerűen nem tudok már néha mit kitalálni,hogy elég változatos legyen. Így mindig csak előkapok valamit,ami épp eszembe jut,sokszor ugyanazt. Nem járok boltba sem naponta. Üveges bébiételt már nem hajlandó enni,akármit csinálok is vele (kiöntöm tányérba,picit fűszerezem - akkor sem).
Plusz még váloatós is, de a roszabbik fajta, mert nem bizonyos ételeket nem eszik meg,hanem a hangulatától függ,hogy megeszi-e.
2010. aug. 31. 14:18
5/6 anonim válasza:
Akár a fiam...19 hónapos,nagyon rossz evő de már születése óta /azt szoktam viccesen mondani hogy annyit eszik mint egy fél madár :-)/,alig van amit megeszik,azt is akkor ha épp olyan kedve van.Így nehéz változatosan etetni,sokszor kapja ugyan azt,keveset is eszik,így éjjel még mindig felkel tejet inni :-( Reggeli és vacsi tej és kenyér vajjal felvágottal,vagy kenőmájas,napközben kap pudingot,joghurtot vagy túrúrudit,minimális nasit azt is akkor ha nem eszik eleget ilyenkor ropit eszik mert azt szereti,és az ebéd az amit mi is eszünk de azért csinálok olyat is amit biztos megeszik pl rántott husi,sült krumpli.Igen ám csak ritkán eszi meg a főtt ételt,főzelékeket nem eszi meg,levest szereti de mostanában az sem kell neki.Mikor közeleg az ebéd idő már szinte rettegek hogy vajon eszik-e.
6/6 A kérdező kommentje:
Sorstárs!
2010. aug. 31. 14:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!