Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Céklát héjában mennyi ideig...

Céklát héjában mennyi ideig kell főzni vagy sütni? A céklát is kell kóstoltatni a babával, vagy ezt lehet neki egyből ebédre adni?

Figyelt kérdés

Nem allergiás, és nem finnyás baba szerencsére.

Elég nagy céklákat vettem. Sütve v főzve jobb?

2010. aug. 31. 09:42
 1/3 anonim ***** válasza:
7 hónapos korában adtam céklát a babámnak főzve és pépesítve és rózsaszín lett a vizelet tőle.... a dokim akkor mondta, hogy céklát nagyon nem ajánlott 1 éves kor előtt adni, mert nagyon rostos. Persze az összes babaszakácskönyv 6 hónapos kortól ajánlja.
2010. aug. 31. 09:45
 2/3 anonim ***** válasza:

Huhh, szegény baba!

Nálunk a cékla volt az elsők között, én alufóliába tekerve sütöttem kb 1,5-2 órán keresztül, amíg puha nem lett (villapróba).

Sütve sokkal több vitamin, ásványi anyag marad benne. Turmixoltam, jégkockatartóba fagyasztva tettem el, mikor megfagyott áttettem zacskóba, így könnyen adagoltam.

Én nem kóstoltattam.

2010. aug. 31. 09:48
 3/3 anonim válasza:
Szia! Én 7 hónaposan adtam először, de csak azért nem előbb, mert nem sikerült vennem. Meghámozva, felkockázva egy krumplival főztem össze, amíg puha nem lett (megkóstoltam). Elég bizar, lilás színe maradt, de kisfiam szerette :-) Nem kóstoltattam, egyből teljes adagot evett belőle.
2010. szept. 1. 17:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!