3 hónapos kisbabám még nem emeli magát, baj ?
Védőnő, gyerekorvos mit mond?
Azért kérdezem, mert nálunk egy hónapos statuszon a doktornő javasolta a Dévény tornát, mert úgy látta, izomtónusos a baba. (Fogalmam sem volt ez mit is jelent)
Elmentünk magánban tornára, ahol gyakorlatokat mutatott a gyógytornász, és 3 hét múlva megyünk majd újra.
Nekünk nagyon sokáig tart a szopizás, alkalmanként 1.5-2 órát is, meg hason csak az egyik kezére támaszkodik, a másikat hátra húzza és a feje is az erősebb oldala felé billen.
Most 2 hónapos, egy hete voltunk de nagyon ügyesen használja máris a másik karját is támaszkodásra meg a szopás technikája is sokat javult.
Szóval lényeg a lényeg, ha a gyerekorvos nem mondott semmit, remélhetőleg semmi gond, de lehet hogy egy órát megér egy Dévényessel is.
5! Dévényesnek???
A dévényes NEM orvos!
Először mindig orvoshoz kell fordulni.
Most nem azért de ha fáj a hátad is masszőhöz mész, nem a háziorvoshoz, nem?
Egy gyógytornász meg valószínűleg többet lát mint mondjuk nálunk a 65 éves férfi gyerekorvos... Szóval egy Dévény és nagyon is jó lehet, de nem árt, az biztos.
5-ös vagyok. Nyilván, hogy nem orvos, de amíg a masszőrnek van fogalma arról, hogy milyen az izomfeszesség, vagy épp a hipotónia, addig a gyerekorvosnak általában nem. Így ő ebben a kompetens szakember.
És amúgy meg hasra kell tenni. És sokat.
Én úgy gondolom sajnos ma Magyarországon többre megy egy maszek gyógytornasszal, mint a fantasztikusan működő egeszségügyünkkel. Már lassan ott tartok sajnos,hogy előbb viszem el mindenféle nem orvoshoz magamat és a gyerekeimet is, mint oda. Értsd ez alatt, masszőr, gyógytornász, csontkovács. Nagyon nem vagyok olyan szemléletű,de eskü orvos helyett már inkább természetgyógyászhoz is előbb megyek. Botrányos a mai orvosok hozzáállása és az egészségügy helyzete.
Szóval szerintem is többre mész egy gyerekekkel foglalkozó gyógytornásszal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!