Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 10 hónapos babának mit célszer...

10 hónapos babának mit célszerű már pohárból adni, és hogyan kell elkezdeni a tanítgatását?

Figyelt kérdés
A babócám reggel és este tápszert kap cumisüvegből, napközben teát és gyümölcslét. A főzeléket, gyümölcsöt, tejpépet, szóval a szilárd kaját kanalazzuk. A tápszert is már meg lehet próbálni pohárból adni? Félek, hogy így aztán nem fog jóllakni, mert nem hiszem,hogy a szükséges mennyiséget így bele fogom tudni diktálni. Hogyan, és mennyi idős korától tanítgatjátok a babátokat pohárból inni? Ja azért is gondoltam, mert a cumiztatás állítólag árt a fogaknak.
2008. dec. 10. 23:21
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Kislányom 10 hós és még cumisüvegből kapja este a tápszert, meg napközben a teát. Már mindent darabosan eszik, én kaja közben szoktam pohárból adni neki pár korty iszit, vagy a saját készítésű gyümileveket, mert azok nem mennek át rendesen a cumin.

Szépen iszik pohárból, én a csőrös poharat ki is fogom hagyni, szerintem felesleges pénzkidobás. Fokozatosan egyre többször kap pohárból inni, nincs is vele semmi gondja :) Ha meg megyünk vhova, kisebb az esélye, hogy az összes iszi a táskámba folyik a cumisüvegből, mint esetleg a csőrös pohárból. A fogakat szerintem akkor rontja nagyon, ha egész nap lóg a szájában a cumisüveg.

Estére meg kell neki a megszokott rendje, tehát a cumisüvegből tápszer, mert úgy alszik el kaja közben hozzám bújva és közben "szopizva" :)

Remélem tudtam segíteni, boldog babázást :)

2008. dec. 11. 08:53
 2/3 anonim ***** válasza:

Nekem a lányom 6 hós korától csak poha´rból iszik.

próbálj neki pár kortyot kispoha´rból adni.vannak kis "stampós"poharak.Kezdjétek azzal.

2008. dec. 11. 09:10
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi, azt hiszem elkezdjük próbálgatni. Úgyis olyan kis ügyes, biztos ez is fog menni :-)
2008. dec. 11. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!