Mit tegyek, ha felmerült a gyanú bennem lisztérzékenységre, de a védőnő szerint csak túlaggódom magam?
Figyelt kérdés
A kisfiam 10 hónapos és legalább 3 hónapja alig hízott valamit. A védőnő leteremtett, hogy feleslegesen aggodalmaskodok, és persze, hogy nem hízik, mert hetente viszem mérni, mégis mit várok. Ezt nem tudom honnan veszi, ugyanis havonta viszem egyszer és tényleg csak azért, mert tényleg aggaszt, hogy három hónap alatt 10 dkg-ot hízott csak. Persze az interneten elkezdtem nézelődni, és a lisztérzékenység tünetei megegyeznek a babám tüneteivel: fáradékonyság, vékony végtagok, puffadt pocak, szíros és sok széklet. Viszont a gyerekorvos október elején egyszer már elküldött bennünket vérvételre, mert akkor mr feltűnt, hogy szokatlanul fáradékony. Tényleg két óránként le kellett fektetnem aludni. A vérvétel alapján azt mondta, hogy nincs gond. A vérvétel eredményében egyébként azt látom, hogy a vas az alsó határhoz közelít, a glukóz nagyjából rendben van. Még várjak, vagy megint menjünk gyerekorvoshoz. Nem akarom én a doki szájába adni a diagnózist, mert nyilván ez az ő dolga. Lehet, hogy nincs is aggódnivalóm és csak türelmesnek kell lennem?2008. dec. 10. 21:28
11/12 A kérdező kommentje:
Miért tilos lisztmentes diétát folytatni? Pont arra gondoltam, hogy amig nincs tuti, addig nem adok neki gluténtartalmú dolgokat.
2008. dec. 12. 10:40
12/12 A kérdező kommentje:
Közben rájöttem. Gondolom a vizsgálat akkor nem fogja kimutatni, ha gond lenne.
2008. dec. 12. 10:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!