Hogyan segítsem a babámat, hogy próbálkozzon az átfordulással?
Nincs még elkésve 4 hónaposan ha nem fordul át, majd ha már kíváncsi lesz másra is, mint a plafon :o) akkor magától rájön, hogy hogy kell. De ha nagyon szeretnél neki segíteni:
nekem konduktor javasolta, hogy pelenkázásnál vagy játszás közben hanyattfekvésben egyik lábát behajlítod, a hasához húzod,és az ellenkező oldalra áttolod. Így az alsó része fordul, és neki a felsőt is fordítania kell egy idő után. Ne a karjával segítsd, hogy azt húzod, mert akkor nem tanulja meg. Ha pedig már sikerül oldalra fordulnia, akkor onnan már magától is rá fog jönni, hogyan kell hasra, és a kezét is egy idő után ügyesen kihúzza maga alól.
Az normális, hogy fel akar ülni fekvő helyzetből, legalább erősödik a nyakizma, de úgysem így fog majd felülni, hanem térdelő állásból. Ez még nem jelenti azt, hogy hamarabb fel fog ülni, mint fordulni. Szerintem ezt minden baba csinálja :o) ennyi idősen. Nekünk még javasolták is, hogy húzzam ülésbe egy párszor egy nap (és utána rögtön engedjem vissza) mert későn kezdte el tartani a fejét a fiam. Kicsit nagy a bucija...
Szóval ne aggódj, rá fog ő jönni, főleg ha sokat teszed a földre, ahol van sok tere, hogy megtanulja ezeket a dolgokat.
Itt olvasta, mert az ide író anyukák babái valahogy tényleg 3 hónaposan már forognak. Én is jól beijedtem, aztán körbekérdeztem az ismerőseimet, ott minden baba 5-6 hónaposan kezdte. Az enyém 4 hónapos, nem forog, úgy döntöttem, nem izgat. :)
Ha szeretnéd, játszhattok olyat, hogy ha hanyatt van, egyik lábát átrakod a másikon, úgy átlendül. Poénnak jó, de izgulnod felesleges!
Köszönöm szépen!Igazatok van itt azért sok minden butaságot olvas az ember,és persze be is dől nekik,meg persze ha a gyerekéről van szó az utolsó betűig végigolvas minden cikket,amik nagy része nem is igaz!:)
Azért megpróbálkozunk a kapott mozgásokkal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!