Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 13 hónapos kisfiam ma megütött...

13 hónapos kisfiam ma megütött először életében, mit tegyek? Részletesen lent.

Figyelt kérdés
A kisfiam néha meg szokott harapni, ha már nagyon szeretne elmenni itthonról, vagy nagyon belefeledkezik a játékba, ilyenkor rá szoktam szólni és picit ráütök a szájára, és mondom, hogy nem szabad, ez kb. 2-3 hete van így, ma viszont visszaütött a karomra, mit csináljak legközelebb? Volt már valaki ilyen helyzetben?
2010. aug. 29. 18:24
 1/4 anonim ***** válasza:
Rendszeresen vagyok ilyen helyzetben, gőzöm sincs, mit kéne tenni. Én minden alkalommal rászólok, elmondom, hogy nem szabad, illetve rácsapok a kezére (na azért nem nagyon csak épp annyira, hogy érezze). Ilyenkor még jobban bedühödik többnyire és elkezdi dobálni a játékait vagy feldönteni a bútorokat, magyarul törni-zúzni. Ilyenkor muszáj megbüntetnem, megy a járókába kb. 2 percre amíg lehiggad. (kiskora óta utálja, nem is használjuk csak erre). Ha valakinek van jobb ötlete, szívesen veszem én is. 22 hós a fiam.
2010. aug. 29. 18:37
 2/4 anonim ***** válasza:
Nekem a keresztlányomnál volt ebből egy érdekes szitu, bevásárló kocsiba csücsült ugy 1,5-2évesen, anyukája éppen pakolt ki a szalagra, mikor a kislány ledobott valamit, anyuka pedig nem adta vissza a 3,ledobás után hanem eltette, és erre a a kislány fejvágta, és kinevette, körülötte mindenki nevetett, persze anyukának kellemetlen szituáció volt...
2010. aug. 29. 19:25
 3/4 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, azt hozzá teszem hogy kb 1hónap alatt teljesen leszokott róla, mert rájött nem ér el vele semmit, nem szabad nevetni rajta, mert akkor produkálja magát, (mármint nem ti hanem ismerősök vagy rokonokra gonmdoltam).
2010. aug. 29. 19:26
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Megtanítottad neki,h ha valami nem tetszik,agresszívan kell viselkedni."ilyenkor rá szoktam szólni és picit ráütök a szájára"Ranschburg azt írja erről,h ennyi idősen ezt alapvetően nem a bántási szándék vezeti,itt van pl egy válasza egy hasonló kérdésre:

"Életük első éveiben a gyerekek még nem nagyon tesznek különbséget az én és a másik között, képtelenek tekintetbe venni mások érzéseit, érdekeit. Így azután viselkedésük gyakran „agresszív” (pl. kitépik a másik kezéből a játékot), anélkül, hogy valóban – a személyiség szintjén – agresszívak lennének. Mindezt tetézi, hogy érzéseik is differenciálatlanok, a nagy „gomolyagban” nehezen válik szét az indulat, a szeretet, a düh, a harag és a többi érzés. Így azután – mint ezt levelében is említi – gyakran előfordul, hogy kitörő pozitív érzéseiket (szeretetüket) agresszív viselkedés kíséri. Mindez átmeneti állapot. "

Érdemes olvasgatni ezen az oldalon:

[link]

2010. aug. 29. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!