Befelé eső boka. Kinövi?
Gyermekem másfél éves. Azt vettem észre, hogy amikor mezitláb áll/sétál a bokája befelé esik.
Szandaljai, cipői Richter márkájúak, illetve van crocs is. Utóbbi nem magasított, a többi igen.
Ilyen idős korban ez még normális, s majd korrigálja önmagát, vagy érdemes megnézetni ortopéd orvossal?
Válaszaitokat előre is köszönöm.
Nálunk is ez a helyzet.
1.5 évesen elvittem ortopédiára, de ilyen kicsikkel még nem tudnak mit kezdeni. Azt mondták, hogy csak szupinált cipőt hordjon és 3 éves korában vigyem vissza.
Október végén lesz 3.
Nekünk nem javult azóta, de nem is romlott.
'Csak úgy' kinőni nem fogja. Ahhoz, hogy javuljon a helyzet, tenni kell, és elvinni ortopédiára, ahol megnézik, hogy mi az oka (elhúzhatja a sarokcsontot pl. egy feszes Achilles ín, ami azt eredményezi, hogy a belső oldalt fogja terhelni; vagy gyakoribb esetben kötőszöveti lazaság az oka; de lehet következménye a térd és/vagy a csípő tengelyeltéréseinek, feszességeinek is...stb.).
Van, amikor gyógytornát írnak elő a kiváltó probléma megszűntetésére; és van, amikor csak suppinalt lábbeli viselését (bent is), illetve egyenetlen talajon (fű, homok) mezítláb járást javasolnak ebben a korban, és csak később gyógytornát, amikor már együttműködőbb ebben. (Gyógytornász vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!