Csendike vagy Felhőcske? Melyik nevet adnátok szívesebben? Ismertek valakit ilyen névvel?
A Csendike az nekem majdnem az, ha a gyerekkel már eleve közölve lenne, hogy "Kuss a neved"; elnézést; de szóval tényleg. Már rögtön csendre van intve, nem hagyják kibontakozni.
A Felhőcske mesehősnek jó.
De ha ilyen névvel elküldi az önéletrajzát, lehet, hogy azt hiszik a munkáltatók, hogy csak viccel, és rögtön dobják ki az önéletrajzát. Merthogy azt hinnék, hogy "fogadásból jelentkezett egy kitalált, kamu névvel, vagy poénból". Mert nem is hinnék el, hogy így hívják. Azt hinnék , hogy az az önéletrajz kamu. Félredobnák.
Én olyan nevet, aminek van jelentése (mármint ilyen magyar jelentése), és nem virágnév, azt nagyon maximum második keresztnévnak adnám (vagy ha csak rajtam múlik, akkor sehogy), elsőnek meg keresnék valami átlagosabbat. Otthon szólíthatjátok így, de az iskolában nem muszáj ezt használnia, és hivatalos helyeken is az első keresztnevén fogják szólítani.
Ezekkel a nevekkel nagyon mellé lehet nyúlni. Nemcsak a többség véleménye miatt, hanem azért is, mert ha nem egy aranyos, csöndes tini lesz belőle, akkor még becenévnek is fura lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!