Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy tanulhat meg egyedül...

Hogy tanulhat meg egyedül elaludni?

Figyelt kérdés

Kézben ringatva/sétálgatva, illetve természetesen cicin el tud aludni könnyen.A "csak rácsukom az ajtót és úgy hagyom" módszert lehetőleg szeretném elkerülni. Amikor félálomban leteszem a kiságyba, akkor fordul egyet és vígan rám mosolyog, majd elkezd játszani a takaróval. Ha 10 percig, ha fél óráig hagynám ott, szóval nem is hiszem, hogy működne nálunk.

1 éves, és már kezd nehéz lenni az ilyen cipelgetős-ringatós módszerekhez.

Van valami tippetek?

2021. aug. 2. 16:50
 1/4 anonim ***** válasza:
86%
Lehet, hogy most ezért meg leszek kövezve, de én szoptatva altattam, amíg cicizett. Nem láttam benne semmi rosszat. Az ágya mellett volt egy fotel, ott tudtuk le, utána csak ágyba tettem és kész. Amikor leszokot,ugyanígy rutinszerűen csináltuk végig az estét. Fürdés, sötétítés, bebújás közénk, megnézhet egy mesét, déli alvásnál olvasok neki, utána ágyba. Minden este így megy, simán elalszik, csak az elején macerás, amíg megszokja, hogy már nincs cici.
2021. aug. 2. 17:07
 2/4 A kérdező kommentje:
Estére én is cicin altatom el, és nem is akarok ezen feltétlenül változtatni, de a nappali alvás(ok? szerintem mostanság váltunk napi 1 alvásra, egyre többször van, hogy délelőtt kimarad) alatt nem biztos, hogy szopiztatva szeretném elaltatni. Amúgy a bújás jó, az tetszik, most úgy altattam el délután, röpke 40 percet sírt, hogy nem sétálgattam vele, mielőtt bealudt volna végre :( (átlagban amikor ilyen álmos, kb 5, nagyon max 10 perc alatt elalszik) Pedig olyan jó összebújni vele, csak ő nem díjazza annyira a mozdulatlanságomat. Hiába dülöngélek előre-hátra, jobbra-balra, nem annyira tetszett neki.
2021. aug. 2. 17:31
 3/4 anonim ***** válasza:
Én míg szoptattam addig alvasnal mindig mellre tettem, nappal is.Mondjuk 2 éves koráig szoptattam, utánna egyik napról a másikra el kellett hagyni,de ügyesen mindenféle tragédia nélkül megszokta ezt az új helyzetet.Cipelni nem szívesen cipeltem volna már 10kg felett.Ugy meg kb 10-15 perc alatt aludt.
2021. aug. 2. 17:58
 4/4 anonim ***** válasza:
22%

Kezdetektől megszoptattam, letettem amikor elpilledt.

Otthagytam.

Néha szórakozott még kicsit a takaróval.. de simán nyavajgás nélkül elaludt.

Ha mégis volt valami, akkor kivettem, adtam még cicit, majd visszaraktam.

Ez mind2 gyereknél így volt.

A nagynál volt egy idő, hogy kérte, hogy maradjak, amíg elalszik ( 2 éves kora körül)

Most 3.

Megy magától ágyába a fogmosás és puszi után.

Estimese a nappaliban van.

Kicsi 1,5.

Megkérdezem, hogy cicit kér vagy ágyba megy.

Jelenleg felesben van az aràny.

Leteszem.

Szia, pápá, jó éjt!

“Szija” és integet.

Kijövök a szobából.

Innen nem tudom hogy lehetne.

Kezdetektől így szoktattam őket.

Amikor gond van, akkor nincs az az Isten, hogy letegyem, akkor jöttek mellém az ágyba.

Nem gyakori.

2021. aug. 2. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!