Mit tegyünk, ha a gyerek (13 hónapos) szopja az újját? Hogyan lehet leszoktatni?
Figyelt kérdés
2010. aug. 28. 10:02
1/6 anonim válasza:
13 hónaposan miért nem szophatja még az ujját? Jön a foga, fáj neki, kell a megnyugvás, satöbbi. Majd ha játszik, elterelődik a figyelme le fog szokni róla. Ha erővel szoktatod le ilyen picinek, hogy még nem fogja fel, csak frusztrálni fogja, mert ez teljesen természetes.
2/6 anonim válasza:
Hááát nem biztos,hogy egyet értek az elsővel!A nagyobbik lányom 4 éves és még mindig van ,hogy szopja az ujját,met "kéznél van"ugye!És nem tudom leszoktatni,pedig mindig szólongatom!De belefeledkezik is már veszi is a szájába a kezét!A kicsi most 2 éves,és vele ezt mindenképp el akartam kerülni így cumit adtam neki már egész korán!Amit sajnos másfél éves korában elvittek a kukásbácsik:)))!Sajnos nagyon nehéz a leszoktatás,Nekünk egyáltalán nem is megy:(((!
3/6 anonim válasza:
Lehet kapni a gyógyszertárban ujjszopásról leszoktató ecsetelőt (vagy krém?). Baromi keserű, de az egészségre ártalmatlan. Be kell kenni az ujját vele.
Én egy 1,5 évest még nem szoktatnék le.
Az én lányom 22 hónapos, és elalváshoz még szopja az ujját. Majd ovira leszoktatom, addig hagyom. Megnyugtatja magát vele.
5/6 anonim válasza:
Szerintem még kicsi hozzá, hogy leszoktasd. A mi lányunk 21 hós, még szopja az ujját elalváskor.
6/6 anonim válasza:
Az én lányomnak nem kellett a cumi, az ujja viszont annál inkább. Két éves, és hát még elalváshoz vagy ha nagyon feszült még szopja. Arra sikerült rászoktatnom, hogy ha be akarja venni a szájába akkor előbb kezet kell mosni. Már mondja, hogy mossuk meg. Én még őt is kicsinek tartom a leszoktatáshoz, hiszen feszültségoldó, nyugtató funkciót tölt be. Persze legjobb lett volna ha nem szokik rá, de a kezét csak nem kötözhettem le...Biztos nagyon nehéz lesz leszoktatni, pláne hogy mimóza fajta de majd később megbirkózunk vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!