Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan lehet 2 hós babánál...

Hogyan lehet 2 hós babánál kialakítani a napi rutint? Segítség!

Figyelt kérdés

Nekünk még nagyon nincsen olyanunk :/ de nagyon szeretnénk. Főleg az esti fürdés/etetés/altatás trio körülötti dolgok érdekelnének.

Aki tud, pontos leírásra lenne szükségünk, alternatív megoldásokkal. Köszönjük, mert bajban vagyunk..

2010. aug. 27. 22:53
 1/7 anonim ***** válasza:
Nézzétek meg, hogy a babának és nektek melyik a legoptimálisabb időpont a fürdetésre. Amikor még nem nyűgös és nem nagyon éhes. Ha ez megvan, ehhez lehet viszonítani mindent. Fürdetés, vacsora, esetleg egy kis játék még, ha nem elég álmos, bár egy ilyen kisbaba még rögtön elalszik vacsora után. Persze +/- fél óra csúszás beleférhet, de a fürdetés az jó kiinduló pont.
2010. aug. 27. 23:03
 2/7 anonim ***** válasza:

Nálunk úgy volt, hogy kezdettől, első itthon töltött naptól kezdve 9-nél előbb nem volt fürdetés. Azért csináltuk így, hogy érezze, ezután hosszú alvás következik. Megvolt a fürcsi, evett, letettem aludni, és legnagyobb meglepetésemre rögtön első éjjel 3-ig aludt. Akkor felkelt enni, majd reggel 6-kor ébredt utána.

És ez minden este így történt. Fürcsi (apa az úszómester), halványabb lámpafénynél kis masszázs, majd sólámpa fényénél szoptatás, aztán pár puszi, fejsimi, letettem az ágyába, betakartam, lekapcsoltam a sólámpát, és kijöttem tőle. Aludt, mint a tej, soha nem kellett ringatnom, altatnom. Még nem volt 6 hetes, amikor az éjszakai evés is elmaradt, azóta átalussza az éjszakát, nem kér enni éjjel.

Aztán szép lassan esténként egyre korábban megborult, elfáradt, nyűgösködött, korábban kellett vinni fürdeni, de ez hónapok alatt zajlott le. Most 11 hónapos, és 7-8 között van fürcsi, a "szertartás" viszont azóta is ugyanaz maradt, de az időpontot tulajdonképpen ő alakította így.

2010. aug. 27. 23:08
 3/7 anonim ***** válasza:
Ja, és a napközbeni kajálások-alvások pedig mindig azon múltak, hogy mikor ébredt fel reggel. De kb. egy hónap alatt ez is beállt elég stabil időpontra, nem volt olyan, hogy egyik nap 7-kor, következő nap meg 10-kor keljen, szóval ő saját maga szépen beállította magának az időket.
2010. aug. 27. 23:35
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia.

Nem tudom, hogy ez segitseg-e, de nalunk a lanyom alakitotta es a maig napig alakitja a napirendjet.

Kb 3 honaposan allt be egy normalis rendszer.

Elotte este 10.30 korul volt furdes es 12 korul alvas.

3 honapos kora ota 6-7 kozott furdes 7-8 kozott alvas.

Szep lassan minden nap hamarabb kerte a furdest igy hamarabb lett a fekves is.

3 honapos koraig 3-4 orankent evett ejszaka is.5.5 honapos koraig etettem ejjel egyszer mielott lefekudtem olyan 12-1 kozott.

Azota nagyon ritkan ebred, csak ha jon a foga.

En is ugy gondolom, hogy nezzetek ki egy alvas utani idopontot estefele.Tegyuk fel 6 korul ebred.Akkor le lehet vetkoztetni kicsit.Csinalhattok egy kis baba masszazst ha szereti a baba.Lehet jatszani es szelloztetni a popsijat.6.45 -7 korul furdes ameddig jol esik Neki.Vacsi es addig jatek amig el nem farad ujra.kb 8-9 kozott le tudjatok tenni aludni.

En igy csinalnam es csinaltam is, de nyilvan nem minden babanal megy igy ahogy nalunk.

Sok bologsagot a babahoz.

6.5 honapos szepseg anyukaja

2010. aug. 28. 00:40
 5/7 anonim ***** válasza:
A 2. válaszolóval értek egyet, mi is pont így csináltuk, illetve csináljuk. Azt kell megfigyelned, hogy hány óránként eszik, ha igény szerint szoptatsz, akkor ez nehezebb. Az esti, nevezzük utolsó evés előtt kb. fél órával kezdjetek fürdetni, szépen ellátod, bekened, maszírozod...stb, aztán jöhet a vacsora. Ennyi idős korban valóban jó késő este fürdetni, mert feltehetően még nem alszik 10 órát egyhuzamban, viszont érzi, hogy jön utána a vacsi, egyébként is sötét van, így jön az éjszaka. Mi is 10 előtt fürdettünk ketten a férjemmel, majd megetettem, kapott jóéjt puszit és már durmolt is, ennyi idős korában 3-4-ig aludt. Később valóban előbbre kellett hozni a fürdést, mert már nem aludt annyit nappal, hamarabb elfáradt, mi most 8-kor fürdünk, fél 9-9 között alszik. 7 hónapos a lányom.
2010. aug. 28. 07:42
 6/7 anonim ***** válasza:
7kor kezdtük/jük a napot.3 óránként eszik,amióta hazahoztuk.A du.4es etetés után 6kor kapott egy keveset(50-60ml),hogy ne őrjöngjön :) (ha éhes,akkor csak a kaján jár az esze,és kiabál),aztán kicsit meztelenkedett,fél7kor fürdött,7kor vacsorázott.Aztán kelt 10kor,1kor,4kor,és ismét kezdtünk7kor átöltözéssel.Aztán 3 hónapos volt,amikor 6 helyett 7kor kapta a kicsit(6 és 7 között játszottunk,beszélgettünk),fél8kor fürdött,és 8kor vacsizott.Így fél9körül aludt el,legközelebb hajnal 1kor kelt,és onnantól ismétlődött minden. Aztán 4 hónaposan(most itt tartunk)Az esti szertartás ugyanaz,csak mostmár kimarad a hajnal 1 úgyhogy végülis este fél9-től alszik 7ig,mert 4-kor csak álmában eszik.De az kell!!! :) Aztán remélem egyszer csak kihagyja a 4est is,és alszunk egy nagyot! :) (Ja és nálunk azért ilyen gyakoriak az evések,mert nem emeli a kajaadagját... 100-120 és pont.Úgy hallom,hogy más baba ilyenkor 140-180akat eszik már...Viszont fejlődik szépen,úgyhogy hagyom,hogy "diktáljon")
2010. aug. 28. 09:14
 7/7 anonim ***** válasza:
Kislányom 6 hetes, kb 1 hete csinálja azt, hogy 7 körül fürcsi, evés, apa elaltatja, és alszik hajnal 5-6-ig. Utána pontban 3 óránként mint a vekker kukorékol, hogy éhes. De ezt ő maga állította be.
2010. aug. 28. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!