Hogyan lehet 2 hós babánál kialakítani a napi rutint? Segítség!
Nekünk még nagyon nincsen olyanunk :/ de nagyon szeretnénk. Főleg az esti fürdés/etetés/altatás trio körülötti dolgok érdekelnének.
Aki tud, pontos leírásra lenne szükségünk, alternatív megoldásokkal. Köszönjük, mert bajban vagyunk..
Nálunk úgy volt, hogy kezdettől, első itthon töltött naptól kezdve 9-nél előbb nem volt fürdetés. Azért csináltuk így, hogy érezze, ezután hosszú alvás következik. Megvolt a fürcsi, evett, letettem aludni, és legnagyobb meglepetésemre rögtön első éjjel 3-ig aludt. Akkor felkelt enni, majd reggel 6-kor ébredt utána.
És ez minden este így történt. Fürcsi (apa az úszómester), halványabb lámpafénynél kis masszázs, majd sólámpa fényénél szoptatás, aztán pár puszi, fejsimi, letettem az ágyába, betakartam, lekapcsoltam a sólámpát, és kijöttem tőle. Aludt, mint a tej, soha nem kellett ringatnom, altatnom. Még nem volt 6 hetes, amikor az éjszakai evés is elmaradt, azóta átalussza az éjszakát, nem kér enni éjjel.
Aztán szép lassan esténként egyre korábban megborult, elfáradt, nyűgösködött, korábban kellett vinni fürdeni, de ez hónapok alatt zajlott le. Most 11 hónapos, és 7-8 között van fürcsi, a "szertartás" viszont azóta is ugyanaz maradt, de az időpontot tulajdonképpen ő alakította így.
Szia.
Nem tudom, hogy ez segitseg-e, de nalunk a lanyom alakitotta es a maig napig alakitja a napirendjet.
Kb 3 honaposan allt be egy normalis rendszer.
Elotte este 10.30 korul volt furdes es 12 korul alvas.
3 honapos kora ota 6-7 kozott furdes 7-8 kozott alvas.
Szep lassan minden nap hamarabb kerte a furdest igy hamarabb lett a fekves is.
3 honapos koraig 3-4 orankent evett ejszaka is.5.5 honapos koraig etettem ejjel egyszer mielott lefekudtem olyan 12-1 kozott.
Azota nagyon ritkan ebred, csak ha jon a foga.
En is ugy gondolom, hogy nezzetek ki egy alvas utani idopontot estefele.Tegyuk fel 6 korul ebred.Akkor le lehet vetkoztetni kicsit.Csinalhattok egy kis baba masszazst ha szereti a baba.Lehet jatszani es szelloztetni a popsijat.6.45 -7 korul furdes ameddig jol esik Neki.Vacsi es addig jatek amig el nem farad ujra.kb 8-9 kozott le tudjatok tenni aludni.
En igy csinalnam es csinaltam is, de nyilvan nem minden babanal megy igy ahogy nalunk.
Sok bologsagot a babahoz.
6.5 honapos szepseg anyukaja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!