Egyik ismerősöm történetében kitette de nem tudom eldönteni hogy fiú vagy lány. 2 hónapos kb. Füle pont nem látszik. Ruhája fehér sárgával, kiságy fehér.
Semmi kék semmi rózsaszín. De cumi. Nagyon kíváncsi vagyok rá.
Ebből nem igazán lehet eldönteni. Amúgy az én lányom már 2,5 éves, nincs fülbevalója. Szóval, még ha a képen is lehetne látni a fülét és nem lenne benne fülbevaló, abból sem lehetne arra következtetni, hogy fiú. Sokan nem tesznek a kislányok fülébe, vagy csak később.
Miért olyan fontos megtudni, milyen nemű? De talán a kommentekből kiderülhet.
2021. júl. 19. 08:43
22/27 anonim válasza:
19: én meg azt gondolom, hogy annak a rakat embernek akiket le is tojok, semmilyen szüksége nincsen arra az információra, hogy mi a neve / neme a gyerekemnek és mekkora volt amikor született stb. Az hogy kirakok egy szépen sikerült képet évente kétszer, az meg hadd ne kötelezzen már arra, hogy mellé be is számoljak a gyerekeim személyes adatairól. Aki érdemes rá az ezeknek az adatoknak az ismeretében van, a többiek meg nem érdekelnek.
2021. júl. 19. 09:18
23/27 anonim válasza:
Akkor minek posztolsz egyáltalán, #22?
Te vagy az, aki profilkép nélkül bejelöl engem ismerősnek egy halál átlagos névvel?
Egyszerűen nem értem a magadfajtát. A face, insta mind-mind KÖZÖSSÉGI média. Ha nem akarsz semmit megosztani magadról, NE REGISZTRÁLJ. Ja, hogy akkor nem tudsz csámcsogni mások képein? Kutakodni, hogy ki-hol nyaralt? Hol dolgozik?
2021. júl. 19. 11:38
24/27 anonim válasza:
23: Van profilképem és történetesen pont olyan nevem van amiből szerintem a világon sincs még egy, vannak képeim is, egyszerűen nem osztok meg képeket 2 naponta mindenféle személyes infóval, érdektelen történettel mert nem érzem szükségét és a likeokra sincs szükségem megerősítésként. Évente megosztok kb 2 képet amit szépnek találok és ennyi, azért ehhez van jogom, megengeded? 🥺 Stalkerkedni pedig nem szoktam, mivel kb pont annyira van igényem mások érdektelen dolgaira mint arra hogy posztolgassak.
2021. júl. 19. 11:58
25/27 anonim válasza:
23: a közösségi média használata nem kötelez arra, hogy boldog-boldogtalannak mindenfélét elárulj magadról vagy a gyerekedről. Illik tiszteletben tartani, hogy ki mennyi infót akar megosztani. Ha te sokmindent megosztasz magadról, oké, de ne várd el, hogy más is kötelezően így tegyen. Ha érdekel a gyerek neme, kérdezz rá kommentben, az ismerősöd meg ha akar, válaszol, ha meg nem, akkor nem. Nyomozgatni viszont kicsinyes és gusztustalan. Ezt az olyan pletykás emberek szokták csinálni, akik mások életének minden lényegtelen részletére kíváncsiak, hogy aztán jól kibeszélhessék. Ne akarj ilyen lenni. Ezenkívül a közösségi média a képek megosztásán kívül még ezerféle dologra használható, nem mindenki csak arra használja, hogy publikálja a magánéletét.
2021. júl. 19. 12:16
26/27 anonim válasza:
Hagyjátok, 23 biztos azért vergődik ennyire, mert ő az a kellemetlen ismerős akit mások le szoktak némítani, aki mindent is megoszt, naponta 3 posztja van, mindenkiről mindent tudni akar, ha pedig valaki nem oszt meg valamit biztos megsértve érzi magát hisz neki joga van tudni mindent is az utolsó ismeretlenről is. Ha nem kapja meg a napi csemegét azonnal erről pletykálkodik, nyomoz.
Szerintem ezerszer szánalmasabb az akinek már nincs is intim magánélete mert mindent kipakol az embereknek (akik nagyobb része amúgy pont leszarja), mint az, aki ritkán oszt meg igényes tartalmat és van privát tere. A közösségi médiában nem minden ember a listádon a barátod, nem mindenkinek kell tudnia mindenről. Ideális esetben az embernek vannak személyes kapcsolatai akikkel meg tudja osztani amit meg szeretne és nem az online térben kell kiélnie a közösségi igényeit.
2021. júl. 19. 12:41
27/27 anonim válasza:
#23-as, és az én közösségi oldalam az a gyerekemé talán hogy az ő adatait is kötelező jelleggel ott hozzam nyilvánosságra? Szeruntem nem, majd ha ő lesz annyi idős akkor a sajátján az oszt meg amit akar…
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!