4 hónapja szültem, és elutasitották a gyást, akkor gyest ami alanyi jogon jár azt kaphatok? És visszamenőlegesen kifizetik?
Figyelt kérdés
2010. aug. 27. 17:02
2/12 A kérdező kommentje:
őstermelő voltam
2010. aug. 27. 17:05
3/12 A kérdező kommentje:
kevés járulékot fizettem
2010. aug. 27. 17:05
4/12 anonim válasza:
gyest (kb.25 ezer) kaphatsz, add be gyed-re a kérelmet (fizud 70%-a), az többet fizet. Egyszerre csak az egyiket kaphatod:( Az oep visszamenőleg nem fizet, csak a beadás napjától (gyed), a mák -ot nem tudom (gyes)
5/12 A kérdező kommentje:
a kérdésem az volt hogy a gyest tudom még kérni
2010. aug. 27. 17:10
6/12 A kérdező kommentje:
gyedet se adnak kicsi volt a bevételem
2010. aug. 27. 17:10
7/12 anonim válasza:
persze kérheted, meg is kapod, csak előbb számolj utána, anyagilag melyik érné meg jobban. Nehogy magaddal tolj ki, ha fizet az állam, használd ki!
www.adozona.hu
8/12 A kérdező kommentje:
szerinted akkor tuti megkapom visszamenőleg
2010. aug. 27. 17:18
9/12 anonim válasza:
idézet az Államkincstár honlapjáról:
"Mikortól jár az ellátás, illetve visszamenőleg meg lehet-e állapítani?
Az ellátás az igény benyújtásának időpontjától jár, feltéve, hogy a benyújtás időpontjában a jogosultsági feltételek fennállnak. Az igény késedelmes benyújtása esetén, visszamenőleg legfeljebb két hónapra – az igénybejelentés napját megelőző második hónap első napjától – állapítják meg az ellátást, ha a jogosultsági feltételek ettől az időponttól kezdve fennállnak."
10/12 anonim válasza:
[link] alanyi jogon jár, így természetesen kaphatsz. Viszont, ha most adod be, csak a beadást megelőző 2 hónapot fogják visszamenőleg kifizetni. Ezért jó lenne, ha még hétfőn intézkednél. (Így visszamenőleg júniusra is megkapnád, ha szeptemberben adod be, csak júliustól)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!